CUINA.CAT
14/03/2019Amb efecte saciant i com a font important de fibra i omega-3, les llavors de xia han cridat l'atenció de les persones i les han començat a incorporar en plats bàsics com amanides o sopes. Encara que donen un toc de sabor interessant a aquestes receptes, la xia es pot utilitzar de maneres més originals combinant-la amb altres ingredients. Per altra banda, aquestes llavors són un bon substitutiu de l'ou, és un espessidor natural i s'utilitza en nombroses receptes veganes. Us recomanem que abans de cuinar amb la xia la hidrateu en aigua, iogurt o crema per tal que tregui la gelatina i sigui més fàcil de consumir.
Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton
Us presentem una manera molt original de preparar un plat amb xia! Les llavors són un ingredient important en aquest plat, ja que són la base de la gelatina, juntament amb la mançanilla. La salsa cítrica de remolatxa és ideal per donar un toc de sabor al plat, de manera que podeu gaudir de les llavors de xia d'una manera poc convencional però molt bona!
Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes
Si us interessa el món de beneficis que conté la llavor de xia, però no esteu segurs de donar el pas d'incorporar-la als vostres plats, us proposem començar per aquesta recepta. Una crema de verdures natural i clàssica, però amb ingredients com les avellanes o la xia que donen un regust diferent al menjar. Quan us agradi, perquè us agradarà, endinseu-vos a fer altres receptes amb xia!
Batut de xocolata, xia i espinacs
La xia s'utilitza molt als postres innovadors d'avui dia, i aquest és un bon exemple. Un batut de xocolata de sempre, però amb el sabor i els beneficis dels espinacs i la xia, cosa que el converteix en unes postres molt bones i molt saludables per les propietats dels seus ingredients. La seva preparació és molt senzilla, posar tots els ingredients en una batedora i triturar-ho tot.
Smoothie pinya thai
Els smoothies d'ingredients beneficiosos són molt populars avui dia perquè, a més de les propietats que aporten, són molt bons! Si voleu tastar la xia en un smoothie, us recomanem aquest, ideal per a les tardes en les que es vol menjar fresc. A més, la xia, la pinya i el gingebre tenen funcions que transformen el batut en un suc digestiu, recomanat quan es té la panxa inflamada, retenció de líquids i restrenyiment.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: