És un dels peixos blancs que més mengem, però, ja sigui per mandra, per falta de temps o per desconeixement, moltes vegades ens limitem a menjar-nos-el amb preparacions molt senzilles. Com que té la carn molt ferma, el lluç permet combinacions molt variades i divertides, i si no us ho creieu només heu de donar un cop d'ull a aquestes receptes.
Lluç amb anxoves Anna Garcia Frigola
No hi ha res millor que menjar un peix combinat amb un altre peix, oi? Aquest lluç amb anxoves es fa macerant el peix blanc en una barreja d'anxoves i mostassa. Després, els enfarinem i els fregim i queden amb un gust boníssim, us ho prometem!
Lluç amb salsa de coco Becky Lawton
La cocció d'aquest lluç és molt senzilla, però el truc és a la salsa, que preparem amb llet de coco, llima, llimona i una mica de gingebre. També hi donem un punt picant i hi afegim porro i ceba. Pot ser que aquest estiu no pugueu visitar el Carib, però amb aquesta recepta hi podreu viatjar sense sortir de casa.
Trinxat de cigrons
Reconeixem que el títol d'aquesta recepta us pot portar a error, ja que ni té col, ni patata ni cansalada, però del que es tracta és de reflectir el concepte: una deliciosa barreja de llegums i lluç amb nata i gorgonzola. N'hem dit trinxat, però també en podríem dir tartiflette o roti, jugant amb el concepte.
Pebrots del piquillo farcits Becky Lawton
Els pebrots del piquillo desperten sentiments d'amor i odi a parts iguals: pel gust i perquè s'han convertit en omnipresents en alguns menús de dubtosa qualitat. Deixeu-vos de prejudicis i tasteu-los: els hem farcit amb lluç i hi afegim una salsa de formatge blau que us deixarà bocabadats.
Lluç farcit de musclos
Qui us estimeu més, els musclos o el lluç? No cal que contesteu, perquè aquesta recepta és el somni dels enamorats del peix. Se us havia acudit mai farcir el lluç amb musclos? Doncs aquí us expliquem com podeu fer-ho. Reconeixem que us caldrà una mica de traça perquè us quedi bé del tot, però l'important és intentar-ho i, sobretot, gaudir-ne!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: