CUINA.CAT
28/03/2022Tradicionalment, la mona de Pasqua era una coca esponjosa, tipus pa de pessic, que duia ous durs a sobre. Els padrins la regalaven als fillols i hi posaven tants ous com anys tingués la criatura. Aquest ritual s'allargava fins que el nen o la nena en qüestió feia la primera comunió. Ja va ser al segle XX quan els ous durs van ser substituïts per ous de xocolata. Actualment el concepte original de la mona de Pasqua s'ha reinventat, i ara proliferen les construccions impossibles de xocolata, que sovint emulen la forma de personatges de dibuixos animats. Aquí us presentem unes quantes propostes per si les voleu fer a casa!
Mona de Pasqua Miquel Àngel Roque
Aquesta mona farà les delícies dels amants de les princeses. El pastís és semblant al pa de pessic, tot i que en aquest cas hi afegim 'buttermilk'. Per a la cobertura, fem servir formatge Philadelphia, sucre de llustre i, evidentment, colorant en gel rosa. Recordeu que tots els ingredients, tant del pastís com de la cobertura, han d'estar a temperatura ambient.
Mona de Pasqua de Rovell Becky Lawton
La clau d'aquesta recepta és el rovell, aquesta capa ataronjada tan lluent que veieu sobre el pa de pessic. Es fa amb ous, sucre i Maizena. Per obtenir la textura adequada, feu servir una fulla de gelatina. Per potenciar el resultat estètic, afegiu-hi unes gotes de colorant groc.
Mona de Pasqua de xocolata Becky Lawton
Si el que realment us agrada de les mones de Pasqua és la xocolata, deixeu de buscar: aquesta és la vostra recepta! Aquesta vegada al pa de pessic hi posem pols de cacau. Ho rematem amb una cobertura de xocolata negra, trufa i un ou de xocolata.
Mona de Pasqua Sara Becky Lawton
Aquesta recepta proposa un joc de textures molt interessant. El pa de pessic actua com a base esponjosa. La melmelada d'albercoc, lleugera i refrescant, la crema de mantega, contundent i untuosa, i les ametlles laminades, ben cruixents, el complementen de manera magistral!
Pastís Arc de Sant Martí Gemma Clofent
I acabem amb una proposta poc usual, que tant pot servir de Mona de Pasqua com de pastís d'aniversari per a algun dels petits de la casa. En aquest cas, com podeu veure, no hi posem ous de xocolata però recobrim el pa de pessic amb Lacasitos. El resultat és ben colorit i temptador... També per als adults!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: