CUINA.CAT
26/03/2019Envinagrats o 'pickles' Becky Lawton
El nap i el cogombre són els ingredients estrella d'aquesta recepta molt fàcil de fer. Només s'han d'escórrer les hortalisses amb un pessic de sal durant 30 minuts i es mengen tal qual. L'envinagrat és un procediment d'adobat d'aliments marinats i pot servir per conservar els aliments durant mesos. Malgrat la seva senzillesa, queda molt bo!
Els naps són un aliment molt versàtil que combina amb tot tipus de carns, com en aquesta recepta que us portem. En aquest cas, el plat es prepara amb naps negres, una varietat d'aquesta hortalissa que es caracteritza pel seu color. Per altra banda, és més fi i saborós que els altres tipus de naps.
Turnedó de cua de bou Enrique Marco
En aquesta recepta els naps actuen com a guarnició, ja que queden molt bé amb els ceps i la carn de bou. Es preparen a la planxa, una tècnica molt utilitzada en quasi totes les verdures, de manera que es cuinen de manera senzilla. El repte d'aquest plat es troba en fer les patates palla i la crema de ceps, un acompanyament perfecte per als naps.
Els naps també es poden cuinar en forma de crema, com en aquest cas, que es fa una barreja de naps, patates i ceba per tal d'acompanyar els raviolis de carn de perol. Com amb altres hortalisses, s'han de coure amb brou fins que estiguin toves i triturar-les. Si es desitja una crema més líquida, només cal colar-la.
Premsat de tubercles
Aquest 'collage' d'hortalisses no deixarà indiferent a ningú! Els tubercles s'han d'escalivar al caliu o al forn per després muntar-los amb els codonys i el formatge de cabra. El toc que dóna la salsa de moscatell, el brou de pollastre reduït i l'oli de la cocció és indispensable perquè el plat tingui un èxit sense precedents a la taula.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: