POL MARTÍN DE HARO
15/03/2021Des de la pizza amb pinya fins a la tripa, al CUINA us mostrem alguns plats que no estan ben vistos però que agraden més del que ens podem imaginar. De vosaltres depèn decidir si sereu capaços de donar-los una oportunitat o no.
Tripa picant amb formatge
Que els menuts no són un plat que agrada a gaire gent és més que sabut, però la tripa continua sent un plat tradicional que es prepara dia rere dia a molts llocs de l’Estat espanyol, especialment al centre peninsular. És un plat pensat per combatre el fred que va començar a preparar-se al segle XVI! Potser amb aquesta recepta, que incorpora formatge fos, li podeu donar una oportunitat...
Pizza amb pinya Getty Images
Segurament us hauran titllat de ‘terroristes gastronòmics’ si us agrada aquest plat que, malgrat que no ho penseu, cada dia té més defensors. La idea de posar pinya a la pizza per combinar salat i dolç va sorgir de Sam Panopoulos, un immigrant grec que als anys seixanta del segle passat va inventar al Canadà aquest àpat, considerat un exotisme, per tal d’atreure els clients. No sabem si va ser una gran idea, però entre defensors i detractors podem confirmar-vos que continua sent part de molts menús arreu del món.
Arròs amb tripa de bacallà
Sembla que el concepte de tripes pot fer que més d’un o una no vulgui tastar el plat, però la veritat és que, emmascarades en un bon arròs al forn amb cigrons i uns trossos de botifarra negra saltada, representen un àpat exquisit, diferent i molt saborós. Per tal que us quedi un àpat òptim, és important que tingueu en compte la varietat d’arròs que feu servir. En aquest cas es recomana la varietat bomba, ja que, gràcies a la seva consistència, absorbirà millor el sabor del brou.
Paella amb xoriç Getty Images
Sí, ho heu llegit bé. Allò de ‘l’arròs amb coses’ es confirma amb aquesta proposta que possiblement té l’origen en un anglosaxó amb ganes de revolucionar la gastronomia valenciana més tradicional.
Entès com un reclam turístic, la paella és un dels plats de la península Ibèrica més reconeguts internacionalment, i aquesta particular paella amb embotits, marisc i molt colorant és fruit de més alegries de les que puguem pensar. Si li voleu donar una oportunitat...
Fetge de rap amb fesols del ganxet Enrique Marco
No és gaire comú, però el fetge de segons quins peixos té les mateixes possibilitats gastronòmiques que qualsevol plat de menuts de vedella o porc. És un plat per a paladars refinats, que es completa amb una amanida refrescant d'agrella, enciam i ‘piparras’. La combinació del fetge i els fesols cuits amb el suquet de rap us recordarà els guisats de tota la vida i, si ho voleu, podeu afegir-hi una mica d’allioli negat per potenciar-ne encara més el sabor. Tot un descobriment per als més escèptics.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!