CUINA.CAT
20/03/2019Gamba amb prunes i carxofes
Una manera molt senzilla de preparar carxofes és a la planxa amb oli. Però es tracta d'una tècnica molt simple de preparar aquesta hortalissa i, per això, us proposem fer-les amb gambes i puré de prunes. A més de cuinar les carxofes d'una nova manera, podeu sorprendre el paladar amb la combinació de dolç i salat d'aquest plat.
Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics Becky Lawton
Les carxofes també es poden confitar i nosaltres et podem explicar com es fa! El sabor cítric de la confitura combina amb el sabor més suau de la carxofa, creant una nova sensació per al paladar. Per aconseguir aquest resultat, s'han de posar les carxofes al foc i confitar-les durant 2 h o fins que estiguin tendres.
Carxofes
Aquesta recepta és un 2 x 1, ja que porta crema de carxofa i carxofa arrebossada com a tempura. Amb aquest plat, podeu tastar l'hortalissa de manera diferent i molt bona, aprofitant un parell de formes de cuinar-la i degustant les seves diferents textures i sabors.
Carxofes guisades amb cloisses
Els guisats es poden fer de qualsevol tipus d'ingredient; per tant, la carxofa no es pot quedar fora d'aquest plat. El procés és el mateix, però s'ha de preparar l'hortalissa tallant-li les puntes de les fulles, rentar-les i fregar-les amb suc de llimona.
Amanida de carxofes amb romesco
Finalment, les carxofes també es poden coure i convertir-se en un ingredient principal en una amanida. Per coure l'hortalissa, s'han de treure les fulles més dures, rascar les barbes que poden molestar al paladar i introduir-les en una olla. Com en altres procediments, la part més característica és preparar la carxofa.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: