Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 plats per experimentar amb la carxofa

La temporada d'aquesta hortalissa és tan llarga que s'ha d'aprofitar de totes les maneres possibles! Aquí us presentem diverses maneres de menjar carxofa

CUINA.CAT

20/03/2019
01 Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Una manera molt senzilla de preparar carxofes és a la planxa amb oli. Però es tracta d'una tècnica molt simple de preparar aquesta hortalissa i, per això, us proposem fer-les amb gambes i puré de prunes. A més de cuinar les carxofes d'una nova manera, podeu sorprendre el paladar amb la combinació de dolç i salat d'aquest plat.

Llegiu la recepta completa

02 Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics Becky Lawton

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Les carxofes també es poden confitar i nosaltres et podem explicar com es fa! El sabor cítric de la confitura combina amb el sabor més suau de la carxofa, creant una nova sensació per al paladar. Per aconseguir aquest resultat, s'han de posar les carxofes al foc i confitar-les durant 2 h o fins que estiguin tendres.

Llegiu la recepta completa

03 Carxofes

Carxofes

Carxofes, carxofes i carxofes

Aquesta recepta és un 2 x 1, ja que porta crema de carxofa i carxofa arrebossada com a tempura. Amb aquest plat, podeu tastar l'hortalissa de manera diferent i molt bona, aprofitant un parell de formes de cuinar-la i degustant les seves diferents textures i sabors.

Llegiu la recepta completa

04 Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloïsses

Els guisats es poden fer de qualsevol tipus d'ingredient; per tant, la carxofa no es pot quedar fora d'aquest plat. El procés és el mateix, però s'ha de preparar l'hortalissa tallant-li les puntes de les fulles, rentar-les i fregar-les amb suc de llimona.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Finalment, les carxofes també es poden coure i convertir-se en un ingredient principal en una amanida. Per coure l'hortalissa, s'han de treure les fulles més dures, rascar les barbes que poden molestar al paladar i introduir-les en una olla. Com en altres procediments, la part més característica és preparar la carxofa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: