En algunes vinyes ja ha començat la verema i en d'altres està a punt de fer-ho, i ben aviat els ceps quedaran despullats de raïm. Bona part de la producció es fa servir per elaborar vi i cava, però el raïm també és un ingredient fantàstic per preparar postres originals i diferents, com les que us expliquem a continuació.
Pastís d'ametlles i raïm Becky Lawton
Si sempre heu tingut ganes de tastar unes postres de músic però l'excés de fruita seca i les panses no us acaba de fer el pes, aquestes postres són per a vosaltres! Preparem un pastís amb ametlles i amb raïm fresc i el presentem en una cassoleta de pasta de full, força lleugera.
Aspic de raïm
La recepta de l'aspic és força senzilla, ja que consisteix a presentar diversos ingredients dins d'una gelatina. N'hi ha de dolços i de salats, i Gemma Clofent n'ha preparat un de raïm que us deixarà bocabadats, ja que simula un torró. No cal que espereu que arribi el Nadal per tastar-lo!
Compota de raïm blanc
Una altra recepta de la Gemma Clofent que us demostrarà la versatilitat del raïm per preparar tota mena de postres. Aquesta vegada en fem una compota i us la menjareu a cullerades, ja que hi hem posat vi i aigua de roses per aromatitzar-la. Deliciosa!
Raïm i gerds cristal·litzats Becky Lawton
La fruita confitada forma part de moltes preparacions, especialment del tortell de Reis i de la coca de Sant Joan. Aquesta recepta no és exactament de fruita confitada, però sí que li posem força sucre. Podeu menjar-vos-la sola o posar-la en un pastís, com us agradi més!
Macedònia de fruita amb granissat de taronja Ada Parellada
Acabem amb una recepta clàssica de fruites, una macedònia on la protagonista ha de ser sempre la fruita de temporada i, per tant, ara hi podem posar raïm. A més, l'Ada Parellada ens proposa acompanyar-la amb un granissat de taronja per fer-la més refrescant.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: