L'ou es pot cuinar de moltes maneres i, fins i tot, n'hi ha qui se'l menja cru. Una de les maneres més originals de servir-lo, però, és escumat, una tècnica que consisteix a submergir-lo, sense la closca, en aigua bullent mentre es remena l'olla perquè la clara embolcalli el rovell. El resultat final és un ou que amaga una sorpresa cremosa a l'interior i que queda bé en moltes receptes, com aquestes.
Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada
Comencem amb una recepta perfecta per a l'època de l'any en què estem: un ou escumat a l'interior d'una sopa de castanyes i acompanyat amb bolets de temporada. Recordeu que una bona tècnica per fer els ous és fer girar l'aigua abans de posar-los a dins. Així, de seguida que caiguin giraran i la clara embolcallarà el rovell.
Tagliolini amb ou escumat i papada de porc
La pasta és una candidata ideal per acompanyar amb ous escumats, i en aquesta recepta de Carles Tejedor hi hem afegit, també, papada de porc. D'aquesta manera, aconseguim un plat cruixent i cremós alhora. Recordeu que un cop els ous estiguin a l'aigua, no han de coure més de cinc minuts, ja que, sinó, el rovell quallarà i no tindrem el resultat que volem.
Tombet amb sàlvia i ou escumat
Tot i que l'ou escumat us pugui semblar més adient per a plats més elaborats, la veritat és que el podeu afegir a les receptes que vulgueu, com és aquest tombet aromatitzat amb sàlvia. El tombet no deixa de ser una barreja d'hortalisses i patates ben humil cuita a la cassola, i amb l'ou escumat queda boníssima!
Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat
Que no us enganyi el nom de la recepta: aquesta sopa de carbassa és un plat de primera categoria! Se us havia acudit mai posar-hi llagostins? O preparar un sofregit per donar-li més gust? Doncs en aquest cas ho teniu, i també, és clar, un ou escumat per rematar la feina. Que aprofiti!
Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra
Amb aquesta recepta reblem el clau i confirmem que qualsevol tipus d'ou es pot escumar. Això sí, hem de reconèixer que com més petits siguin els ous, més difícil serà que us quedin bé, però una vegada hàgiu perfeccionat la tècnica podeu atrevir-vos amb aquesta recepta que és un aperitiu perfecte!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: