Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb ous escumats

Escumats, escaldats, escalfats, 'poché'... tant és com els anomeneu, però aquestes receptes us faran gaudir-ne com mai!

01/10/2018

L'ou es pot cuinar de moltes maneres i, fins i tot, n'hi ha qui se'l menja cru. Una de les maneres més originals de servir-lo, però, és escumat, una tècnica que consisteix a submergir-lo, sense la closca, en aigua bullent mentre es remena l'olla perquè la clara embolcalli el rovell. El resultat final és un ou que amaga una sorpresa cremosa a l'interior i que queda bé en moltes receptes, com aquestes.

01 Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Comencem amb una recepta perfecta per a l'època de l'any en què estem: un ou escumat a l'interior d'una sopa de castanyes i acompanyat amb bolets de temporada. Recordeu que una bona tècnica per fer els ous és fer girar l'aigua abans de posar-los a dins. Així, de seguida que caiguin giraran i la clara embolcallarà el rovell.

Llegiu la recepta completa

02 Tagliolini amb ou escumat i papada de porc

Tagliolini amb ou escumat i papada de porc

Tagliolini amb ou escumat i papada de porc

La pasta és una candidata ideal per acompanyar amb ous escumats, i en aquesta recepta de Carles Tejedor hi hem afegit, també, papada de porc. D'aquesta manera, aconseguim un plat cruixent i cremós alhora. Recordeu que un cop els ous estiguin a l'aigua, no han de coure més de cinc minuts, ja que, sinó, el rovell quallarà i no tindrem el resultat que volem.

Llegiu la recepta completa

03 Tombet amb sàlvia i ou escumat

Tombet amb sàlvia i ou escumat

Tombet amb sàlvia i ou escumat

Tot i que l'ou escumat us pugui semblar més adient per a plats més elaborats, la veritat és que el podeu afegir a les receptes que vulgueu, com és aquest tombet aromatitzat amb sàlvia. El tombet no deixa de ser una barreja d'hortalisses i patates ben humil cuita a la cassola, i amb l'ou escumat queda boníssima!

Llegiu la recepta completa

04 Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat

Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat

Sopa de carbassa

Que no us enganyi el nom de la recepta: aquesta sopa de carbassa és un plat de primera categoria! Se us havia acudit mai posar-hi llagostins? O preparar un sofregit per donar-li més gust? Doncs en aquest cas ho teniu, i també, és clar, un ou escumat per rematar la feina. Que aprofiti!

Llegiu la recepta completa

05 Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Amb aquesta recepta reblem el clau i confirmem que qualsevol tipus d'ou es pot escumar. Això sí, hem de reconèixer que com més petits siguin els ous, més difícil serà que us quedin bé, però una vegada hàgiu perfeccionat la tècnica podeu atrevir-vos amb aquesta recepta que és un aperitiu perfecte! 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: