CUINA.CAT
12/08/2021Si només utilitzeu els raves per al brou, aquest és el vostre receptari. Us oferim cinc receptes que demostren que els raves són molt més versàtils a la cuina del que pensem.
Amanida de provolone, cirerols i flors
Una amanida original en la qual els elements més importants són el provolone, els cirerols i les flors, que cada vegada es troben més als àpats del dia a dia. No obstant això, no s'ha de menysprear l'aportació de sabor del rave, que atorga un xic d'amargor i, per tant, afegeix un nou matís al plat ple de dolç i salat. Una combinació de sabors amb ingredients inusuals que no deixa indiferent el comensal.
Arròs basmati i arròs salvatge fred amb pèsols, menta i rave
L'originalitat d'aquest plat recau, principalment, en la barreja encertada d'arròs basmati amb arròs salvatge, que conviuen en el mateix plat amb diverses verdures que aporten frescor a l'àpat. Els raves són una d'aquestes hortalisses, es tallen amb una mandolina perquè quedin fins i, a més de servir com a element decoratiu, donen un sabor una mica picant a l'amanida.
Amanida de créixens Becky Lawton
El rave, com s'ha vist fins ara, és un element ideal per incorporar a una amanida de qualsevol tipus, ja que aporta el seu sabor característic entre amargant i un xic picant. En aquest cas, es combina amb alguns créixens, que també poden afegir amargor al plat, segons la unió de sabors que es desitgi, per aconseguir l'amanida perfecta per a qualsevol tipus de paladar.
Verat marinat en vinagre d'arròs
La dificultat d'aquest plat se centra en el verat marinat, que s'ha de preparar amb molta antelació per tal de poder menjar-lo a la hora desitjada. En aquesta recepta, el rave actua com a complement del verat, com ho fa la salsa que acompanya el plat. Això sí, el peix amb l'essència del vinagre d'arròs pot potenciar-se amb el sabor més fort del rave. O es pot sucar el verat en la salsa i menjar-ho amb una mica de rave, que donarà un nou regust.
Popets saltats amb pastissets de carbassó Becky Lawton
Aquest plat es compon d'una base d'hortalisses, els pastissets de carbassó, amb popets saltats a la planxa. Els pastissets, però, estan elaborats amb carbassó i raves, de manera que, en aquesta recepta, el rave té un paper important. L'amargor de l'hortalissa s'uneix al mateix sabor del carbassó, formant una base comestible amarga que combina de manera sensacional amb el gust del pop.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: