CUINA.CAT
21/07/2021Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo Becky Lawton
Les tàperes són un ingredient essencial en aquesta picada. El seu sabor salat acompanya les anxoves, que, juntes, donen un resultat molt sabrós a les torrades. L'elaboració d'aquesta recepta és molt senzilla, ja que només cal picar els ingredients fins aconseguir una espècie de pasta que s'unta fàcilment a les torrades. La combinació de aliments és encertada i el sabor de les tàperes es deixa notar al paladar.
Escabetx de molls amb taronja i tàperes
A la cuina catalana, les tàperes sempre s'han trobat amb el peix. Aquest n'és un exemple, ja que combina el moll amb el fruit i, a més, es fusiona deliciosament amb el sabor cítric de la taronja i l'acidesa del vinagre. Tota una barreja de sabors que no us deixarà indiferents.
Bacallà
En aquest plat, les tàperes envolten el bacallà juntament amb els nyoquis de polenta, per una banda, decorant el plat, i, per l'altra, donant el seu característic sabor a l'àpat. Si us agraden les fusions de sabors noves, heu de tastar aquesta recepta, ja que es combina el gust salat de les tàperes i el sabor dolç dels maduixots. Una experiència difícil de preparar, però amb un resultat excel·lent.
Malgrat que les tàperes no entren com a ingredient principal en aquest plat, no es pot negar que la seva col·laboració és fabulosa. No necessiten cap mena de preparació, ja que s'afegeixen a l'àpat al voltant del salmó, que és l'element principal de la recepta. No obstant això, les tàperes aporten un xic de sabor amarg, que es fusiona molt bé amb els gustos d'altres ingredients.
Tàrtar de tonyina amb caviar de truita
Un últim exemple de la unió perfecta entre tàperes i peix, en aquest cas, la tonyina. Aquí no es fusionen sabors molt contrastats, sinó que es busca un resultat més potent amb el sabor fort de la tonyina, amb l'amargor de les tàperes, l'acidesa de la llimona i el picant del tabasco. El plat final té una personalitat que no tenen molts àpats.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: