Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb tàperes

Es troben a la cuina de molts països mediterranis i, fins i tot, asiàtics! Afegiu un sabor salat, una mica amarg i molt encertat als plats amb les següents receptes

CUINA.CAT

21/07/2021
01 Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo

Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo Becky Lawton

Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo

Les tàperes són un ingredient essencial en aquesta picada. El seu sabor salat acompanya les anxoves, que, juntes, donen un resultat molt sabrós a les torrades. L'elaboració d'aquesta recepta és molt senzilla, ja que només cal picar els ingredients fins aconseguir una espècie de pasta que s'unta fàcilment a les torrades. La combinació de aliments és encertada i el sabor de les tàperes es deixa notar al paladar.

Llegiu la recepta completa

02 Escabetx de molls amb taronja i tàperes

Escabetx de molls amb taronja i tàperes

Escabetx de molls amb taronja i tàperes

A la cuina catalana, les tàperes sempre s'han trobat amb el peix. Aquest n'és un exemple, ja que combina el moll amb el fruit i, a més, es fusiona deliciosament amb el sabor cítric de la taronja i l'acidesa del vinagre. Tota una barreja de sabors que no us deixarà indiferents.

Llegiu la recepta completa

03 Bacallà

Bacallà

Bacallà, nyoquis de polenta amb llet d'ovella, tàperes i cafè

En aquest plat, les tàperes envolten el bacallà juntament amb els nyoquis de polenta, per una banda, decorant el plat, i, per l'altra, donant el seu característic sabor a l'àpat. Si us agraden les fusions de sabors noves, heu de tastar aquesta recepta, ja que es combina el gust salat de les tàperes i el sabor dolç dels maduixots. Una experiència difícil de preparar, però amb un resultat excel·lent.

Llegiu la recepta completa

04

Llom de salmó fumat amb salsa tàrtara a la nostra manera

Malgrat que les tàperes no entren com a ingredient principal en aquest plat, no es pot negar que la seva col·laboració és fabulosa. No necessiten cap mena de preparació, ja que s'afegeixen a l'àpat al voltant del salmó, que és l'element principal de la recepta. No obstant això, les tàperes aporten un xic de sabor amarg, que es fusiona molt bé amb els gustos d'altres ingredients.

Llegiu la recepta completa

05 Tàrtar de tonyina amb caviar de truita

Tàrtar de tonyina amb caviar de truita

Tàrtar de tonyina amb caviar de truita

Un últim exemple de la unió perfecta entre tàperes i peix, en aquest cas, la tonyina. Aquí no es fusionen sabors molt contrastats, sinó que es busca un resultat més potent amb el sabor fort de la tonyina, amb l'amargor de les tàperes, l'acidesa de la llimona i el picant del tabasco. El plat final té una personalitat que no tenen molts àpats.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: