Les costelles de porc no només pertanyen a Texas: a casa nostra, tenim diverses opcions per a un àpat deliciós. A continuació us en proposem algunes.
Costelles de porc duroc confitades Becky Lawton
Acostumats a fregir les costelles, Carme Ruscalleda us ofereix una versió en què les costelles es confiten. Malgrat que tots dos processos es poden fer amb oli, la diferència rau en la temperatura i el temps. A més a més, perquè la carn sigui més gustosa, es pot preparar una salsa teriyaki, que us recomanem que serviu en un bol a part.
Costelles de porc caramel·litzades al forn i sake
Una recepta innovadora que us sorprendrà per l’ús del licor d’arròs més consumit al Japó, el sake. És una recepta salada, però la mel, els dàtils i les pomes li donaran un contrast lleugerament dolç que, igual que amb carns com el pollastre, amb les costelles de porc combinen a la perfecció.
Costelles de porc rostides amb vi blanc i llima
Refrescant, divertida i molt llardera, aquesta recepta us proposa rostir les costelles al forn amb pinzellades de quètxup. El protagonista, però, serà la salsa de julivert i llima, que aplicarem a les costelles després de la fornada.
Costelles de porc confitades amb puré de moniato
Com amb el ‘pulled pork’ americà, aquí esmicolarem les costelles, que prèviament hauran estat fornejades amb salsa Perrins, vi blanc i soja. La carn barrejada amb el puré de moniato us farà plantejar-vos per què no l’heu preparat mai abans com una alternativa a la patata de sempre. Tot un descobriment.
Costelló de porc
Una opció diferent que us proposa fer el costelló a foc lent amb peres i una salsa derivada del seu propi suc amb una consistència de caramel. El porc quedarà tendre i la salsa li donarà un toc dolç.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: