PAU SAURI SORIANO
22/11/2021Remolatxa. En escoltar-ne el nom, segur que molts arrugareu el front i recordareu l'aliment magenta d'aspecte dubtós i gust insípid que us servien a l'escola junt amb l'enciam encartonat. La realitat, però, és una altra. Parlem d'un aliment saludable, ric en fibra, en vitamines del tipus B i en antioxidants, que ens ajuda, si el consumim, al funcionament correcte del nostre sistema immunitari i digestiu. Destaca, també, perquè té una aplicació al món culinari molt extensa i vistosa. Des de CUINA, doncs, us animem a donar color als vostres àpats i us proposem cinc receptes sorprenents que us ajudaran a reconciliar-vos amb la remolatxa.
Tacos de remolatxa farcits de guacamole AJJ Estudi
Oblideu el toc cruixent característic del taco mexicà tradicional, ja que l'embolcall d'aquesta elaboració serà una rodanxa de remolatxa ben fina. L'interior, però, sí que serà fidel als orígens del plat; hi posarem una bona ració de guacamole per tal de jugar amb el sabor dolç de l'hortalissa i l'acidesa de l'assaonament de l'Amèrica Central.
Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton
És hora d'experimentar. Carme Ruscalleda us proposa una elaboració trencadora amb gelatina de xia, una llavor de sabor neutre amb un alt contingut en fibra. En aquesta ocasió, utilitzareu la remolatxa per a elaborar la salsa en què reposarà la gelatina. A l'hortalissa, l'acompanyaran el gingebre, l'api, l'escalunya i el suc de llimona; no obstant això, el color magenta és el que acabarà imperant en el plat.
Remolatxa, poma, cogombre i iogurt / Becky Lawton Becky Lawton
Tot i que el títol no és massa descriptiu, parlem d'unes postres perfectes per acabar el dia amb bon gust de boca. Tres aliments saludables i digestius que podeu prendre després d'un àpat atapeït per no acabar amb acidesa, però, també, un conjunt de sabors àcids i dolços per gaudir en qualsevol moment.
Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic Becky Lawton
Amb aquest 'trampantojo', delatat pel color, segur que sorprendreu els vostres comensals. El secret, però, es troba en l'elaboració del mató, ja que, en barrejar-lo amb la pela de la llimona i el pebre, evitareu que la dolçor imperi en el plat i no sigui massa empallegós.
'Maki' de cranc i remolatxa Becky Lawton
Per acabar, us proposem els 'makis' de cranc i remolatxa. Si ja heu cuinat sushi alguna vegada, no hi tindreu cap problema, ja que un dels pocs canvis que trobareu en la recepta és l'addició de la remolatxa. Per contra, si no n'heu fet mai, us haureu de centrar en l'elaboració de l'arròs perquè és clau i té secret. La versatilitat de la recepta permet que, si ho voleu, pugueu canviar el cranc per qualsevol altre tipus de marisc o, fins i tot, aliment. Hi podríeu afegir alvocat, per exemple.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: