Ja els apreciaven els romans, que n’eren uns grans consumidors i, pel que sembla, havien après a conservar-los, però no va ser fins l'any 1235 que es va posar en marxa el cultiu en muscleres. Abans de deixar-vos amb les receptes, un consell molt important: no els arrenqueu abans de la cocció, per mantenir-los intactes. Bon profit!
Musclos amb crema
Un sofregit de ceba i mantega fet a foc lent al qual s'afegeixen els musclos un cop aquesta s'estova. Un plat de Becky Lawton que sorprèn per la seva senzillesa.
Musclos amb pesto Enrique Marco
Les fulles d'alfàbrega bullida són el toc que marca la diferència d'aquesta recepta de musclos de Xavier Matarrodona, xef del restaurant Cullera de Boix.
De segur que molts de vosaltres heu tastat uns musclos al vapor, però, molt probablement, no estaven regats amb cervesa i vermut blanc.
Musclos gratinats
Aquest plat el preparareu amb només quatre ingredients: musclos, mantega, all i julivert.
Musclos sobre unes llenties amanides
Ada Parellada ens recorda un consell que serveix per qualsevol recepta de musclos: si aquests no s’obren, millor rebutjar-los.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: