POL MARTÍN DE HARO
03/03/2021És sabut que els francesos són els mestres de l’‘haute cuisine’. És per això que, a continuació, us recomanem algunes receptes d’inspiració francesa, com la ‘quiche’ o la sopa de ceba, perquè descobriu els sabors de la gastronomia gala.
Quiche de calçots
Tot un clàssic de la cuina francesa portat a casa nostra amb una de les verdures més representatives de l'Alt Camp, el calçot. La combinació amb el formatge brie i la nou moscada de ben segur que us sorprendrà. A més, és apte per a vegetarians.
Sopa de ceba amb alga 'kombu' Becky Lawton
En aquesta ocasió, substituirem la cobertura de formatge per aquestes algues japoneses, que li atorgaran un sabor intens que contrasta força amb la dolçor de la ceba. El pa fregit, això sí, no hi pot faltar.
Vichyssoise o crema de porros Miquel Àngel Roque
Fàcil de preparar, aquesta crema freda de porros és ideal per a l’arribada de la primavera i els dies calorosos. Encara que el protagonista en sigui el porro, la vichyssoise també porta patata, llet i nou moscada.
Carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de 'foie-gras'
Segur que quan penseu en un magret d’ànec no us l’imagineu tallat en làmines fines. Una opció diferent i divertida que, acompanyada dels encenalls de foie-gras i la ceba confitada, us sorprendrà pel contrast de sabors.
Crep de cacau, xocolata i plàtan Gemma Clofent
En un bon àpat francès, no hi poden faltar les postres més icòniques de la Gàl·lia, la crep. Farcida amb plàtan, aquesta recepta de Gemma Clofent és ideal per als amants del dolç, especialment, la xocolata.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: