Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes 'made in USA'

Els plats imprescindibles de la gastronomia nord-americana

POL MARTÍN DE HARO

02/03/2021

A casa nostra som més d’una dieta equilibrada amb verdura i fruita, però per un dia ens deixarem portar per l’entusiasme de les barres i les estrelles amb àpats deliciosos (i, això sí, calòrics!). A continuació us proposem algunes receptes dels Estats Units d’Amèrica.

01 'Pulled pork'

'Pulled pork' Becky Lawton

'Pulled pork'

La versió de Carme Ruscalleda d'un dels plats més consumits a estats com Texas o Montana. El secret d’aquest porc esmicolat està en les espècies i en una llarga cocció a baixa temperatura. Tendre, melós i ideal per sucar en salsa barbacoa.

02 Pastís 'red velvet' / Thinkstock

Pastís 'red velvet' / Thinkstock

'Red velvet' amb remolatxa

Gemma Clofent us proposa les postres per excel·lència dels americans, un 'red velvet' reinventat amb remolatxa que farà que us llepeu els dits. Ideal per als amants del dolç més llaminer. Com a curiositat, la idea de la remolatxa ve de la Segona Guerra Mundial, atès que els aliments estaven racionats i amb aquesta verdura es podia aconseguir fàcilment el color vermell típic del pastís.

03 Hamburguesa amb brie

Hamburguesa amb brie

Hamburguesa ('burger') de brie

Un àpat americà no és complet sense una bona hamburguesa. En aquest cas, us proposem aquesta 'burger' amb bacó, brie i un pa de brioix artesà. Seria convenient acompanyar-ho d'unes bones patates fregides, per aconseguir la nacionalitat ianqui.

04 'Cupcakes' de taronja i xocolata

'Cupcakes' de taronja i xocolata Gemma Clofent

'Cupcakes' de taronja i xocolata

Malgrat les similituds evidents amb la magdalena, el 'cupcake' té entitat pròpia. Comparteixen els ingredients (farina, sucre, ous, llevat i mantega) i la forma, però no les proporcions ni els procediments. El 'cupcake' es distingeix pel pa de pessic, més esponjós i lleuger, i per una decoració exterior més elaborada. La cobertura de Gemma Clofent amb xocolata i taronja us farà repetir en més d’una ocasió, us ho assegurem.

05 'Bagel' de pastrami

'Bagel' de pastrami

'Bagel' de pastrami

No hi ha dues coses més americanes que el 'bagel' i el pastrami. La combinació perfecta per a un esmorzar saborós i fàcil de preparar. Us recomanem afegir mostassa de Dijon al vostre sandvitx. Quina pinta...

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: