CUINA.CAT
18/09/2019Amanida de llenties amb endívia vermella Becky Lawton
L'endívia és una hortalissa molt popular a les terres catalanes, ja que és el component principal del xató. És tracta d'un aliment amarg molt digestiu i amb poques calories, utilitzada a les amanides per les seves propietats i sabor. Aquesta recepta, a més, conté escarola, que és una altra hortalissa amb un sabor semblant, de manera que el gust predominant a aquest plat és l'amarg.
Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis
En aquesta recepta es troben un bon nombre d'hortalisses amargues: l'endívia, l'escarola, la ruca i la fulla de roure. No obstant això, el plat es combina amb el sabor salat del pernil de gla i una mica dolç dels carquinyolis. És una barreja de sabors, salat, dolç i, per sobre de tots, amarg, que no deixa indiferent al paladar.
Amanida mediterrània fresca i crocant Becky Lawton
Aquesta amanida, com el seu nom diu, a més de ser amarga és fresca, ja que aprofita ingredients com el suc de llimona, l'orenga, les olives o els tomàquets cicerols secs. Això sí, la base del plat es basa en fulles de ruca i canonges, dues hortalisses que es caracteritzen per tenir un punt més amarg que les fulles d'altres hortalisses. D'aquesta manera, es combina amargor i frescor, una manera nova de menjar amanides.
Amanida tèbia amb endívies Becky Lawton
La majoria d'amanides són fredes, consumides freqüentment a l'estiu per la seva lleugeresa i frescura. En aquest cas us portem una amanida tèbia que, en una base amarga d'escarola i endívies trossejades, s'hi afegeix fruita saltada, ceba escalivada, cibulet, nous i formatge. D'aquesta manera, el resultat és una amanida amarga però a una temperatura més elevada del normal.
Amanida de tardor
El nom d'aquesta amanida prové precisament de la temporada dels seus ingredients, la tardor. L'escarola, l'enciam fulla de roure, la ruca, i la poma royal gala són uns dels productes que es troben durant aquesta època de l'any. Com en altres amanides, els enciams abans esmentats aporten un sabor amarg que agrada a segons quins paladars.
Amanida de codonyat Becky Lawton
La barreja d'enciams que s'utilitzen en aquesta recepta és idònea per crear una amanida amarga: escarola, canonges, fulles de roure i ruca. A més, la seva vinagreta és àcida, ja que es fa amb mostassa Dijon, llimona, vinagre de sidra i oli d'oliva, i el codonyat aporta el seu propi sabor. La fusió de sabors agrada tant a persones amants de les amanides amargues com als que mengen tot tipus d'amanides. Una combinació sensacional.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: