CUINA.CAT
22/08/2024Què hi ha de més nostàlgic, a l’estiu, que els gelats? Hem passat dels gelats artesans als industrials i hem tornat als artesans. Els gelats han evolucionat al mateix ritme que la societat i no ens podem imaginar un estiu sense menjar-ne. Per això, hem recollit sis receptes de gelats que podeu preparar a casa per gaudir-ne amb tota la tranquil·litat del món (però compte que no se us desfacin!).
'Pops' de coco AJJ Estudi
Llet de coco, sucre, una mica de farina i una mica de coco. Fixeu-vos que amb només quatre ingredients podeu preparar un gelat de pal boníssim i amb un gust tan exòtic com el de coco. Ni colorants, ni conservants, ni res de res. A més, agafant aquesta recepta com a base, podeu afegir-hi altres ingredients, com una mica de suc de pinya, per exemple, i tindreu una pinya colada glaçada digna dels millors bars del Carib!
Batut de cireres AJJ Estudi
Una de les maneres més refrescants de prendre-us un gelat és fer-ho amb un batut com aquest. En aquest cas, el secret està a coure una mica les cireres, ja que d’aquesta manera no només les estovem una mica, sinó que en concentrem el sabor. Si us agraden els batuts i les cireres, ja feu tard a tastar aquesta recepta!
Gelat de nabius i llimona
Les fruites del bosc queden molt bé, quan fem gelats. En aquesta recepta us prposem preparar un gelat de nabius i llimona del tipus sandvitx, és a dir, que no només haureu de fer la crema de gelat, sinó que també haureu de fer les dues peces de crumble per posar-lo al mig. No patiu, que és molt fàcil i us ho expliquem molt bé a la recepta.
Galetes de gelat de vainilla amb xips de xocolata AJJ Estudi
Una altra temptació glaçada amb forma de sandvitx, però aquesta vegada us ho posem una mica més fàcil, ja que les galetes no les heu de fer (tampoc es enfadarem si decidiu fer-les pel vostre compte, és clar!). Centreu els esforços en preparar la crema de gelat que va a dins: nata, llet condensada, una mica de vainilla i xocolata negra. Us tempta?
Gelat de figues casolà AJJ Estudi
Confessem que les figues són una de les fruites estivals que més ens agrada. Quan arriba l'agost (més aviat a finals de mes) és el millor moment per comprar-ne i, aprofitant que aleshores encara fa calor, us animem a preparar aquest gelat de figues que, a més, presentem en cucurutxo. Quina delícia!
Gofra amb gelat d'alfàbrega Becky Lawton
Si no en teniu prou amb la fotografia per morir-vos de ganes de fer aquesta recepta, us direm que és una manera fantàstica de descobrir que l'alfàbrega, a més d'una herba aromàtica excel·lent, dona una aroma espectacular als gelats. I a més, aquí servim el gelat sobre una gofra, que ja hauria de ser motiu suficient per córrer cap a la cuina!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: