CUINA.CAT
23/05/2024Teniu ganes de preparar un bon plat de peix? Us proposem plats molt suculents de sorell, salmó, escórpora, calamars i bou de mar. També una amanida de seitons i una coca de sardines. Quina recepta us ve més de gust? Teniu molt per triar.
Sorell escabetxat Enrique Marco
El sorell és un peix de color argentat força apreciat, habitual en molts sushis. També podeu menjar-lo fumat o en escabetx, com us el presentem en aquesta recepta. La farigola, el llorer, el julivert i el vi donaran el toc màgic al plat. Us encantarà!
Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes Getty Images
Un plat mariner i saludable. Ara que arriba la calor, us proposem una amanida refrescant que combina patata, cogombre i seitó. Tot això amb una vinagreta d'herbes. Us llepareu els dits!
Salmó rostit amb tapenade de maduixes AJJ Estudi
Us proposem un segon plat que us farà gaudir d'allò més. Peix i fruita junts, què més voleu? Barregeu les escalunyes, els filets d'anxova, les maduixes, les tàperes i les olives. Coeu en una graella els lloms de salmó i acompanyeu-los amb la tapenade. Acabeu-ho amb una mica de suc de llimona. Boníssim!
Suquet d'escórpora
L'escórpora és un peix ideal per preparar en suquet, ja que és econòmic i, des del punt de vista gastronòmic, és saborós. És un aliment que es fa servir molt a la cuina, sobretot per preparar receptes com aquesta. Això sí, ara arriba la seva temporada, així que podeu aprofitar per preparar escórpora de totes les maneres que se us acudeixin. Que vagi de gust!
Carbassó farcit de txangurro de bou de mar i bacallà
Amb aquesta recepta us apropem una mica a la cultura del País Basc, ja que el txangurro és un dels seus plats tradicionals. En aquest cas, però, barregeu el bou de mar amb el bacallà per tal de farcir els carbassons rodons, cosa que té com a resultat un plat de mar i terra boníssim!
Calamars farcits amb alfàbrega Becky Lawton
Un plat de calamars farcits amb alfàbrega i amb talls de carbassons, albergínies i tomàquets. Regueu-ho amb vi blanc i espolseu-hi l'alfàbrega. Saludable i molt gustós!
Coca de sardines i olivada Becky Lawton
Us atreviu a fer aquesta coca de sardines i olivada? Feu la coca amb mantega, farina, parmesà, ou i ametlles. Poseu-hi la barreja de verdures i els filets de sardina. No us oblideu d'acabar-ho amb la tapenade. Bon profit!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: