Diuen els experts que la millor manera de gaudir d'un cafè és en una tassa, infusionat a la temperatura ideal i poc edulcorat per poder-ne extreure totes les aromes. El gust del cafè —i els seus efectes—, però, també es poden gaudir incorporant-lo com a ingredient en diverses receptes, sobretot dolces, com les que us expliquem a continuació i que us mantindran amb els ulls ben oberts!
Gelat de cafè Gemma Clofent
Aprofiteu que encara estem en aquella època de l'any en què no fa ni fred ni calor per tastar aquest gelat de cafè, gentilesa de la Gemma Clofent. Com en la majoria de casos quan parlem de postres amb cafè, hi posem cafè soluble, molt més fàcil de fer servir i amb un gust una mica més suau que el cafè normal.
Flam de cafè Gemma Clofent
Una de les postres més típiques de fer amb cafè —amb permís del tiramisú—, és el flam. Aquest, a més, té un punt a favor, que és que no cal fer servir el forn per preparar-lo. Com sempre, la Gemma Clofent ens ofereix alternatives fàcils perquè puguem gaudir d'unes postres com cal!
Pastís trifàsic
La barreja de cafè, llet i licor, el trifàsic, convertida en un pastís que deixarà tothom amb la boca oberta. No és apte per als més petits, ja que porta alcohol, però és una opció excel·lent per celebrar un aniversari i descobrir, de passada, que fins i tot els trifàsics es poden menjar!
Pastís ràpid de cafè vienès, caramel i cigaló Gemma Clofent
Amb una base de pa de pessic i un motlle que recorda els flams de tota la vida, la Gemma Clofent ha preparat aquest pastís de cafè vienès amb un toc de conyac. El cafè vienès es prepara amb xocolata, de manera que aquesta recepta us permetrà descobrir els matisos de la barreja de cafè, xocolata i licor. Us assegurem que us encantaran!
Gotets de vainilla, cafè i cacau Gemma Clofent
Per fer unes postres amb cafè sempre és millor fer servir el cafè americà, ja que té més aigua i, d'aquesta manera, té un gust menys fort. Aquests gotets de vainilla, cafè i cacau en són una bona mostra i, si voleu, podeu fer-ne alguns sense afegir-hi cafè perquè també els puguin gaudir els més petits de casa.
Cremós de xocolata, cafè i marc de cava Gemma Clofent
Acabem amb unes postres una mica més elaborades però que no són gaire difícils de fer. Al cap i a la fi, és més una qüestió de paciència, perquè la xocolata agafi la textura perfecta, que no pas de tècnica. Sigui com sigui, el resultat us encantarà. Bon profit!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: