CUINA.CAT
07/07/2020Us hem de fer una confessió: quan ens hem posat a preparar aquest recull de receptes hem tingut problemes per triar-les. I és que l'albergínia és tan versàtil a la cuina que la podem fer servir en tota mena de plats, i ens ha costat triar-ne uns i descartar la resta. En tot cas, aquí teniu sis propostes per gaudir de les albergínies com no ho havíeu fet mai. Sis de les nostres receptes preferides. Bon profit!
Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta AJJ Estudi
Tot i que l'hummus, en sentit estricte, només s'aplica al puré de cigrons (de fet, el d'albergínia té un nom propi, babaganuix), la veritat és que l'hem acabat aplicant a tota mena de purés més o menys exòtics que no siguin de patates. En tot cas, aquesta recepta és la millor manera de descobrir que l'albergínia i el peix combinen de meravella!
Milfulls d'anxova i albergínia
Una altra recepta que combina l'albergínia amb el peix. A més, aquesta és especialment bona, ja que el salat de les anxoves i el gust lleugerament dolç i picant de l'albergínia són un matrimoni fantàstic. Haureu de tenir una mica de cura en muntar el milfulls perquè us quedi bé, però el resultat us encantarà!
Foie-gras amb 'zatar' i caviar d'albergínia Becky Lawton
Aquesta recepta és de descoberta, ja que us convidem a conèixer el zàtar (una barreja d’orenga amb sèsam i semmà, un ingredient àcid) per coure el foie gras, i us descobrim que l'albergínia també pot ser un aliment d'alta gastronomia, ja que aquí la fareu servir en forma de caviar. Que no us espanti el nom, perquè és més fàcil de fer del que sembla!
Tàrtar de tonyina
L'albergínia es pot menjar fregida, es pot fer en tèmpura, es pot arrebossar, es pot escalivar, es pot coure al forn... o es pot confitar! Aquí us expliquem com fer-ho i la farcim amb un tàrtar de tonyina boníssim!
Lasanya de llonganissa i albergínia
A Grècia, l'albergínia és la protagonista de la mussaca, un dels plats icònics de la gastronomia grega que, en certa manera, s'assembla a una lasanya. En aquesta recepta fem una lasanya on barregem albergínia i llonganissa, una combinació que queda la mar de bé!
Albergínies farcides
Acabem amb una recepta de Marta Sanahuja, més coneguda a les xarxes com a Delicious Marta, que dóna una volta a les clàssiques albergínies farcides de carn. En aquesta ocasió el farcit és de fajol. Tasteu-les i veureu que bones que són!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: