CUINA.CAT
13/11/2018Fideuada vegetal, mar i horta Becky Lawton
En aquesta recepta de la Carme Ruscalleda haureu d'utilitzar les varietats d'enciam de mar i mongeta de mar. Cal tastar-ho per decidir si us agrada el sabor o no, però ja us alertem que les algues tenen un gust potent i cal fer-les servir amb prudència, a la cuina.
Tàrtar d'algues amb mostassa Becky Lawton
Perquè aquest tàrtar d'algues sigui més agradable al gust, utilitzeu poma verda i ceba morada, a banda d'algues. D'aquesta manera, la base del tàrtar serà més suau. A més, tenim una bona notícia per als al·lèrgics i els vegans: aquesta recepta és apta per a vosaltres, ja que no conté carn, lactosa ni gluten!
Crema de porros
Xavier Franco us proposa una crema suau de porros i algues perquè us animeu a introduir aquests vegetals a les vostres cuines. Segur que tindrà un toc diferent de les cremes que heu tastat! A més, haureu d'afegir bacallà esqueixat per fer d'aquesta recepta un plat complet.
Moll de roca amb pa d'algues, escamarlans i una samfaina diferent
És possible innovar a l'hora d'arrebossar, i amb aquest moll de roca amb pa d'algues, escamarlans i samfaina ho podreu comprovar! Per fer el plat haureu d'arrebossar amb una barreja de pa ratllat i alga nori. A més, per fer cuina una samfaina diferent, fregireu les verdures en tempura.
Tot o res. Aquest plat és pels més atrevits i per als qui els agrada el sabor intens de les algues, ja que la base verda de l'amanida són aquests vegetals i fideus de soja. Res d'enciam normal! Pep Nogué també us proposa que hi afegiu unes gambetes vermelles saltades.
El bacallà al pil-pil és una recepta tradicional basca en què es presenta el bacallà cuit i s'elabora una salsa emulsionant el suc del bacallà i l'oli d'oliva. En la recepta que us presentem, haureu d'afegir les algues a l'hora de fer un brou de bacallà, per extreure tot el sabor i obtenir un pil-pil ben diferent!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: