CUINA.CAT
14/10/2019El codony és una fruita aromàtica típica de la tardor i l'hivern. A l'hora de comprar-lo es recomana triar entre aquells que tinguin la pell de color groc-daurat perquè es quan es troben al punt de maduresa adequat. Consumir-los crus es fa difícil per la seva duresa i el seu sabor àcid i astringent de manera que sempre és millor menjar-los cuinats. Com? Et donem sis idees.
Pastís de mató i codony Gemma Clofent
Aquestes postres de la Gemma Clofent són ben fàcils de fer! Per elaborar-les, només heu de posar fulles de pasta fil·lo l'una sobre l'altra per fer la base, i afegir-hi la crema de confitura de codony, mató, llet condensada, ous i ratlladura de llimona per sobre. El resultat? Un pastís deliciós!
Codony confitat Gemma Clofent
No sabeu com aprofitar el codony, a part de fer-ne codonyat? Tasteu aquest codony confitat i amplieu el vostre receptari! El més pesat de tot serà pelar la fruita, però un cop cuinada queda molt especiada i un punt àcida, cosa que no té la confitura de codony.
Triangles de pasta fil·lo amb mató i codony Gemma Clofent
Us proposem un berenar original, d’hivern, sorprenent, ràpid i senzill de fer: triangles de pasta fil·lo amb mató i codony. El contrast cruixent de la pasta i la melositat del farcit us encantarà. A més, a qui no li agrada la clàssica combinació de mató i codony?
Codony
Per als amants de la Thermomix, també tenim una recepta! En comptes de preparar codonyat, us proposem una variant d'aquesta preparació: el dolç de codony. En primer lloc haureu de triturar una llimona amb codony i sucre a parts iguals, i després cuinar-ho amb calor durant 30 minuts.
Sardines, guacamole, compota d'escalunyes, codony i mostassa
Aquesta recepta és per als dies que teniu més temps per cuinar, però això no us ha d'espantar, ja que el resultat és de restaurant d'estrella... i el preu dels productes és ben econòmic! Amb aquestes sardines segur que sorprendreu tota la família, amics o parella! Animeu-vos a cuinar-les!
codony
De ben segur que no us havia passat pel cap preparar aquesta fruita rostida, però el cert és que aquesta tècnica potencia encara més la seva dolçor! Porteu el codony a un altre nivell amb aquesta recepta de Pep Nogué: codony rostit amb sorbet de cervesa de baixa fermentació.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: