CUINA.CAT
05/08/2021Us proposem un grapat de receptes, dolces i salades, fetes amb prunes.
Pastís Tatin de fruita seca i dessecada Becky Lawton
Les prunes seques participen en l'elaboració de mil plats. En aquesta recepta es combinen amb una altra fruita d'estiu, els albercocs, també en la seva forma deshidratada. Primer, però, s'han de posar aquests ingredients en un bol amb aigua i escalfar-los en el microones durant 3 minuts, per tal que canvii la seva consistència.
Prunes farcides de xocolata i cafè Gemma Clofent
Petites bombes de sabor amb essència afruitada, matisos de cafè i, per descomptat, un predomini dolç de la xocolata. Per altra banda, s'ha de destacar el paper de l'armanyac, o qualsevol tipus de licor, amb el qual es remullen les prunes durant una bona estona. Això últim aportarà personalitat al plat i un regust sublim.
Bacallà amb mel
El gust particular de les prunes seques fa que, tot i ja ser dolces, es puguin combinar amb altres ingredients del mateix caire per tal de trobar tot un univers de dolçor. En aquest cas, el bacallà acaba envoltat de mel, ceba confitada i fruits secs, una simfonia amb diferents gradacions.
Barreja de bolets, verdura i fruita Becky Lawton
La barreja dels diferents elements que ens ofereix la natura pot crear plats frescos com aquest. El paper de les prunes, com passa en moltes ocasions, és donar un toc de dolçor al plat, un contrapunt sorprenent i agradable. Una recepta vegana que, a més, és molt saludable.
Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge
Les prunes ocupen un lloc secundari en aquest plat, ja que actuen com a guarnició, però no deixen de ser un element important a la recepta. La seva elaboració és molt senzilla, ja que només cal bullir les fruites amb vi negre i pell de llimona i taronja per tal d'aconseguir un resultat que us animem a tastar amb diferents plats: prunes amb vi.
Gamba amb prunes i carxofes
En aquesta recepta no s'utilitzen les prunes seques, ni tan sols es mantenen senceres, ja que serveixen per preparar un puré que corona les gambes a la planxa. El plat representa una altra combinació deliciosa: la unió d'aquesta fruita amb peix i marisc. Si voleu descobrir-ho, us proposem tastar aquest plat per tal de confirmar la nostra afirmació.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: