CUINA.CAT
10/04/2019Verat empanat Anna Garcia Frigola
El verat, com qualsevol altre aliment, es pot empanar per aconseguir un plat que agradi fins i tot als més petits. En aquest cas, el pa ratllat perd protagonisme, ja que l'arrebossat està elaborat amb ametlla, un fruit sec molt nutritiu i saludable, que aporta un regust interessant al peix. D'aquesta manera, no només podem aprofitar els beneficis del peix, sinó que també podem menjar fruits secs, molt importants per al funcionament de l'organisme.
Puré cremós de bròquil
Com hem esmentat, el fumat és una tècnica molt utilitzada per a l'elaboració del verat, i és un plat molt típic al nord d'Europa. Perquè pugueu tastar una mica del clima fred d'aquelles terres, proveu de preparar aquest puré de bròquil amb verat fumat i ous de truita. Un plat saludable, nutritiu i bo que val la pena preparar.
El peix fet al vapor és un dels plats més senzills de fer! Per altra banda, és una de les tècniques culinàries que manté més les propietats dels aliments, de manera que és ideal per preparar tot tipus de peix. Per això, us animem a fer verat al vapor amb albergínia a la planxa acompanyat de puré d'albergínia i salsa de peres, tota una combinació de sabors suaus i un xic amargs que aportaran tocs característics al peix.
Verat en escabetx amb bolets i verdures tendres Becky Lawton
El verat, al igual que altres peixos com la sardina o la tonyina, és un bon aliment per fer en escabetx. El verat es cou amb els diferents ingredients de l'olla (els bolets, la ceba, el porro, la pastanaga...) per tal d'absorbir els seus sabors, a més del sabor del vinagre. També es poden afegir unes rodanxes de llima o de taronja per donar un toc més refrescant al plat i, per descomptat, el verat en escabetx es pot conservar un parell de dies a la nevera.
Una de les claus per aprofitar del tot un peix és, precisament, tastar-ne totes les parts, i això inclou els ous. En aquesta recepta, es fa una vinagreta d'ous de verat com a amaniment del carpaccio de vieira, un plat plenament marítim. Encara que les vieires són el plat principal, no es pot negar que la vinagreta aporta un sabor únic al plat, que seria impossible d'aconseguir d'una altra manera. Per això, i per aprofitar bé tot el que pot aportar el verat a la cuina, us recomanem preparar aquest plat.
Verat marinat en vinagre d'arròs
No cal dir que el sabor dels aliments es diferencien molt quan estan crus o cuits, és un canvi de sabor amb el qual es va jugar a la cuina asiàtica fa centenars d'anys, gastronomia que ha arribat al món occidental i ens ha encantat a molts. De manera que a aquest receptari no hi pot faltar el verat cru amb maridatge de vinagre d'arròs, ideal per als amants de la cuina oriental.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: