CUINA.CAT
12/05/2020Tastar nous plats i nous sabors és sempre un plaer per als que som amants de la gastronomia. Us atreviu a preparar un plat asiàtic? Us proposem quatre primers, tres segons i dos postres que us encantaran. Fer-los no us portaran molta estona (de debò!) i disfrutareu d'allò més cuinant-los i, evidentment, menjant-los. Bon profit!
Pad Thai de tallarines de konjac Food Photos / Cristina Rivarola
El Pad thai és el plat més tradicional i saborós de la cuina tailandesa. Les tallarines de konjak contenen molta fibra i combinen d'allò més bé amb les verdures, el tofu i les gambetes. Acabeu l'amanida amb uns cacauets i salsa de soja. Us quedarà una amanida fresca i energètica!
Ramen de dashi amb tempura de gambes Becky Lawton
El ramen és una sopa de fideus japonesa que s'ha extès per tot el món i s'adapta als gustos que convingui. Us proposem un ramen de dashi (alga kombu i katsuobushi, bonítol) amb tempura de gambes. Empolsineu-lo amb pols de shichimi togarashi. Bon profit!
'Gua Bao' Becky Lawton
Els gua bao són una mena de petits panets o brioixos molt delicats, i sense crosta dura, elaborats amb farina de blat. Són uns entrepans de carrer molt populars a Taiwan. El mot gua bao vol dir ‘embolicat’, perquè estan fets d’una massa fina i doblada que embolcalla el farcit. Permeten mil i una combinacions de sabors i podeu experimentar amb el farciment. Proveu amb la recepta de la Carme Ruscalleda.
Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar Becky Lawton
La varietat de sushi més popular i consumida al Japó. Feu la base amb la coliflor (si ho preferiu amb arròs) i adorneu-la amb alvocat i els espaguetis de mar. Acabeu els nigiris amb el chimichurri de mar. Us llepareu els dits!
'Bibimbap'
El mot 'bibimbap' significa 'arròs barrejat': el ramen coreà per excel·lència que preparareu en un tres i no res. Acompanyeu l'arròs salvatge amb vegetals diversos, bolets, kimchi (una preparació de verdures fermentades), carn picada de vedella i ous fregits. Cuineu la salsa per a la carn picada amb salsa de soja, sucre morè i salsa de xili. Nyam!
Sopa 'bun bo hue'
Aquesta sopa picant és originària del Vietnam. És molt admirada pel seu equilibri de sabors picants, salats i umami. El plat conté fideus de pasta d'arròs, carn de vedella i salsa de peix però la seva marca distintiva és el sabor a llimona. Completeu el plat amb les rodanxes de xilis i els brots de soja. Compte amb el picant!
'Ton-katsu', porc arrebossat Becky Lawton
El 'Ton-katsu' és un plat japonès que consisteix en uns tallets de porc torrats i fregits amb pa asiàtic per arrebossar. Prepareu una amanida per completar el plat i si voleu, una mica d'arròs. La salsa de Worchester i quètxup dóna el toc característic al plat. Boníssim!
Pastís de te matxa i ametlles amb sorbet de maduixots Anna Garcia Frigola
El Matxa és un te verd procedent del Japó, molt recomanat pels seus alts nivells d'antioxidants. A més, calma, relaxa, millora el nostre estat d'ànim i ajuda en la concentració. Us proposem que l'utilitzeu per preparar aquest pastís i ho combineu amb uns maduixots. Que vagi de gust!
Dorayaki de Sakura Becky Lawton
Un dolç tradicional japonès que consisteix en preparar dos pans de pessic farcits, en aquest cas, amb compota de cirera. Podeu acompanyar els dorayakis amb crema de formatge mascarpone, llet condensada i xocolata ratllada. Fàcil i molt bo!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: