CUINA.CAT
13/03/2019La infància és aquella etapa de la vida en què ens sentíem segurs, la vida era més senzilla i no podem evitar trobar-la a faltar un cop ens hem fet adults. Mai tornarem a aquella època, però a vegades ens veiem transportats a aquells temps gràcies a un espai, un record o una olor. O un plat de menjar. Això és el 'Comfort Food', una tendència en la qual les persones es preparen plats que els recordin els que feia l'àvia, els que sempre menjava el pare o els que els preparava la mare quan enxampaven un refredat. A Catalunya, es tracta de plats de cullera i xup-xup que es troben molt arrelats a la terra en què vam créixer, menjars que amb la seva olor i sabor ens evoquen temps passats, quan la vida era més simple. Per tal que pugueu recordar antigues experiències, us suggerim alguns dels plats més tradicionals que es preparaven quan érem petits.
Guisat de cigrons amb llagostins Miquel Àngel Roque
El guisat era un plat imprescindible a la nostra infància, ja que era calentet i entrava de meravella durant l'hivern. Tampoc hi poden faltar els cigrons, un llegum molt consumit aquí. Si encara patiu els dies de fred, proveu de fer aquest guisat per recuperar la temperatura.
Escalivada
Us proposem fer una escalivada de tota la vida de la manera més tradicional possible. Haureu d'utilitzar una brasa, per tal d'escalivar les hortalisses, i les seves cendres per enterrar les patates i les cebes embolicades en paper de plata, que es tracta d'una manera antiga de cuinar-les.
Escudella i carn d'olla Enrique Marco
És un clàssic entre els clàssics, una recepta que sempre ha estat a la taula. Ara és tradició preparar aquest plat durant l'època nadalenca, raó per la qual recordem aquest plat amb alegria, però podeu preparar-la qualsevol dia de l'hivern perquè és calenteta i és molt bona.
Estofat de bou a l'antiga Becky Lawton
Els estofats preparats amb bolets tampoc poden faltar a aquest rànquing, ja que són un plat cuinat des de fa desenes d'anys i aprofita un dels productes més típics de la terra catalana. L'estofat té moltes combinacions possibles, però hem decidit suggerir aquesta pel macerat de la carn i les verdures amb el vi.
Botifarra amb mongetes
Si parlem de productes típics, és indispensable que esmentem la botifarra amb la seva típica guarnició de mongetes. Aquesta recepta, a més d'antiga, és molt fàcil de fer, encara que porta un temps si es decideix coure les mongetes a casa. A banda d'això, la seva senzillesa transporta als temps més simples i tranquils.
Coca de llardons
Les postres també entren en aquest rànquing, ja que es tractava d'una època en què es preparaven postres senzilles i amb pocs ingredients. La coca de llardons és típica menjar-la durant la Quaresma i per Sant Joan. Com que s'aproximen aquestes dates, us proposem preparar-la i gaudir del sabor i la tradició.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: