Normalment mengem l'arròs negre només amb sípia, calamars i algunes cloïsses, però aquesta recepta permet un munt de creativitat a la cuina, ja que sempre hi podeu incorporar ingredients de temporada per fer-lo més original. Això sí, hi ha coses que mai canvien, els secrets per preparar un arròs negre de 10 sempre són preparar un bon fumet i fer un sofregit molt concentrat. Així que no tingueu pressa i deixeu reduir bé aquestes dues preparacions, ja que són la clau per donar bon gust i sabor al plat!
Arròs negre de l'Empordà Food Photos / Cristina Rivarola
Així és com mengen l'arròs negre els empordanesos. En comptes d'utilitzar només sípia, fan una versió mar i muntanya en què hi afegeixen costella de porc, pollastre, gambes, musclos, calamars i escamarlans.Tasteu aquesta recepta i sentiu l'essència del país en un sol plat!
Arròs negre
Aquesta és la versió més tradicional d'aquest plat. Jordi Ribas prepara l'arròs negre en una olla de ferro fos fonda i afegeix sipiones netes i all negat al sofregit base. L'acaba incorporant l'arròs i el brou de peix de roca a l'olla. Si encara no heu provat de fer mai un arròs negre, inicieu-vos en aquest món amb aquesta recepta... És la de tota la vida!
Arròs venere amb sobrassada
L'arròs venere és un arròs inetgral originari d'Àsia que té el gra negre. Antigament era molt exclusiu i només es menjava en grans celebracions de les families de classe alta. Amb la globalització, aquest arròs ha arribat a les nostres cuines i és fàcil trobar-lo en supermercats. En aquesta recepta, Ada Parellada us proposa un plat amb una base de crema de sobrassada, pinyons torrats i carbassó saltat.
Arròs negre, sípia i siurenys
El siureny, sureny fosc o cep negre és un bolet que surt a finals de l'estiu i principis de tardor. Té un gust dolç i una aroma molt agradable, sobretot els bolets joves. Pere Arpa els afegeix en aquesta recepta per incorporar un producte de temporada. Això fa que aquesta recepta sigui encara més sostenible i saludable, ja que menjareu allò que la natura sap que és millor per a l'època!
Arròs negre amb sípia, calamarsons i maionesa cítrica (DOP Arròs del Delta de l'Ebre)
Atreviu-vos amb aquesta recepta DOP Arròs del Delta de l'Ebre i transporteu-vos a la terra de l'arròs! L'Algadir us proposa un plat bastant semblant al tradicional, però que incorpora maionesa cítrica per afegir aromes interessants a l'arròs negre. Evidentment hi posareu allioli, segur que no se us repetirà!
Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima i llimona Becky Lawton
Els vegetarians i vegans podeu estar tranquils, pequè també tenim una recepta per a vosaltres! En comptes d'utilitzar sípia, hi afegireu tempeh fresc i macerat. Encara que no seguiu una dieta sense carn o peix, animeu-vos amb aquest plat per descobrir nous sabors i textures!
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!