CUINA.CAT
04/03/2020En la temporada alta de consum d'aquest producte tradicional, us presentem sis propostes contemporànies per aprofitar sense límits un clàssic de la Quaresma. Una selecció de plats menys habituals que us convertiran en autèntics cuinòfils bacallaners.
Taco de bacallà
Uns tacos originals i que deixaran bocabadats els vostres comensals. Barregeu en un bol el cogombre, la ceba vermella i el bitxo a rodanxes per a l'amanida. Fregiu els daus de bacallà arrebossats i daureu les tortillas. Completeu els tacos amb la crema d'alvocat. Que vagi de gust!
Hamburguesa de bacallà i cigrons
Ja teniu aquí la millor hamburguesa de peix. Feu una massa amb les puntes de bacallà, els cigrons cuits i els grans d'all i prepareu les hamburgueses. Completeu-les al vostre gust. De ben segur que oblidareu les clàssiques hamburgueses de carn!
Poke bowl a la catalana
Amb el llom del bacallà prepareu aquest poke bowl. Talleu el peix a daus, coeu l'arròs rodó i fregiu les faves. Ompliu el bol amb els tres ingredients i completeu-lo amb la ceba vermella, el cogombre a rodanxes, l'amanida d'algues i els bitxos trossejats. Una recepta molt vistosa i enèrgica.
Cebiche de bacallà
El cebiche de bacallà és un bon primer plat per a qualsevol dia de la setmana. Tritureu la ceba vermella, els bitxos, el coriandre i la llet de coco. Talleu el tomàquet i l'alvocat. Barregeu-ho tot i amaniu el plat amb vinagreta, oli d'oliva, pebre negre i uns grills de llima. Us en llepareu els dits!
Truita de bacallà Pau Esculies
Proveu de preparar aquesta nova versió de la truita. Fregiu el bitxo fins que estigui cruixent i escalfeu la ceba fins que quedi ben fosca. Barregeu-ho amb el bacallà i comenceu a fer la truita. Ben fàcil de preparar i ideal per als amants del peix!
Xupa-xup de bacallà confitat i arròs vietnamita amb fals pil-pil de parmesà Pau Esculies
Aprofiteu el morro de bacallà per preparar uns xupa-xups deliciosos! Confiteu el peix, feu-ne boles petites i arrebosseu-les. Feu un pil-pil de parmesà. Quan tingueu les broquetes, decoreu-les al vostre gust.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: