Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda
Les escopinyes són un ingredient fonamental per tal que aquest plat tingui un sabor tan característic. Primer, el brou s'elabora a base de verdures i aquest mol·lusc, que després es fa servir per coure el lluç al forn. També s'hi afegeix el líquid al final del plat per decorar i, a la vegada, per realçar les escopinyes.
Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronella Becky Lawton
Aquest mol·lusc es pot preparar de la manera tradicional, sense cap cocció especial, com passa en aquesta recepta. El repte es troba en l'emulsió de citronel·la, ja que el llenguado només es cuina per les dues bandes en una paella i les escopinyes es couen al vapor fins que s'obren. No obstant això, es forma una festa de sabors entre els mol·luscs, el peix i l'emulsió.
Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes
Un gaspatxo amb sorpresa! A sota del líquid es troben les escopinyes i uns trossos de pebrot verd i vermell. És una manera diferent i boníssima per incloure els mol·luscs a plats més alternatius i, a més a més, és una recepta molt fàcil de fer, amb la qual gaudirà tothom a taula!
Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips Becky Lawton
Si penseu que això és una combinació boja d'ingredients, esteu molt equivocats. És una recepta on predomina el sabor dolç i afruitat, com es pot paladejar gràcies a la gelatina de sangria i la reducció de taronja. Es crea un contrast precisament amb les escopinyes, ja que no es tracta d'un element dolç, però el seu sabor queda de meravella amb la resta del plat.
El tàrtar no es limita només al peix cru, sinó que també pot preparar-se amb hortalisses, fruites o, com en aquest cas, navalles i escopinyes. Per tal de preparar aquest plat, només cal coure els dos mol·luscs per tal que es puguin menjar bé i tot s'amaneix amb una salsa japonesa que requereix temps d'elaboració. El resultat és un plat elegant i molt sofisticat.
Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida
Allunyant-nos de salses i cremes, en aquesta recepta es fa servir aigua de tomàquet i escopinyes. Per aconseguir això, s'han de coure les escopinyes amb poca aigua, perquè aquesta s'infusioni amb el sabor del mateix mol·lusc. D'aquesta manera, podem gaudir d'una gelatina a base de líquid de l'hortalissa i les escopinyes, a més de degustar les escopinyes en la seva forma sòlida.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: