CUINA.CAT
29/08/2024Suquet d'escórpora
L'escórpora és un peix ideal per preparar en suquet, ja que és econòmic i, des del punt de vista gastronòmic, és saborós. D'aquesta manera, s'ha tornat un aliment que es fa servir molt a la cuina, destacant els suquets tradicionals. D'altra banda, l'estiu n'és la temporada alta, així que podeu aprofitar per preparar escórpora de totes les maneres que se us acudeixin. Aquí us en deixem un exemple.
Suquet de bonítol amb dashi i patates
A la gastronomia asiàtica sempre han estat molt presents els peixos, de manera que no és gens sorprenent trobar-nos una sopa de peix o, fins i tot, de tauró. Amb aquesta recepta fem una unió entre la cuina asiàtica i la nostra, fent servir tècniques i ingredients d'ambdues cultures: per una banda, suquet de peix, i, per l'altra, elements com el dashi o el katsuobushi.
Suquet de pagre i espardenyes
El pagre és un altre peix molt utilitzat per a l'elaboració de suquets, ja que no només és deliciós, sinó que a més és ric en vitamines del grup B i conté minerals essencials, com calci, fòsfor i ferro. D'altra banda, és un peix indicat per a joves en edat de creixement, de manera que es pot preparar aquesta recepta per als més petits de la casa, que segur que els encantarà!
Suquet de rap amb llagostins, musclos i pa d'allioli d'avellanes
El rap no és l'únic element important d'aquesta recepta, sinó que, si el suquet surt tan bo, és gràcies a l'aportació dels llagostins i els musclos, cosa que el transforma en un plat ben marítim. D'altra banda, aquí no només us indiquem com preparar aquest suquet, sinó que també afegim a l'àpat un pa d'allioli i d'avellanes per tal que s'acompanyi el plat principal amb el típic tros de pa.
Suquet de peix
Si és la primera vegada que prepareu un suquet de peix, abans haureu de començar per una recepta ben senzilla. Per això us portem aquest exemple, ja que es tracta d'un plat bàsic amb unes indicacions molt senzilles perquè el vostre suquet de peix surti excel·lent des de la primera vegada. I, qui ho sap, potser en el futur voldreu intentar cuinar altres exemples d'aquest mateix rànquing.
Una altra recepta ràpida i fàcil de fer, però fent servir anxoves per preparar-la. És el mateix procediment que se segueix en la resta de receptes, però amb menys ingredients i amb un element principal: les anxoves. Aquest peix donarà el seu sabor característic al plat, de manera que aneu amb compte amb les mesures perquè no surti massa salat!
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: