CUINA.CAT
27/03/2019Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt AJJ Estudi
La cuina marroquina és coneguda per la seva gran varietat d'espècies fortes, en ocasions, picants. La cúrcuma no es queda fora d'aquesta llista i pot participar a plats tan especiats com aquestes broquetes. La barreja de condiments s'utilitza com a maridatge de la carn de xai, en el qual ha de romandre un mínim de 24 hores. Per descomptat, la carn agafa tots els sabors de les espècies i queda molt saborosa.
'Dips' de mató i 'crudités' Becky Lawton
Una recepta molt senzilla si es vol començar a introduir aquesta espècia. Un dels 'dips' que acompanya aquests bastonets és una barreja de mató i cúrcuma en pols, que li dóna el regust picant de l'espècia. Us indiquem com fer-ho amb cúrcuma, però el mató també serveix com a base d'altres ingredients com el coriandre, els espinacs o el cogombre.
Sopa de llenties amb comí Becky Lawton
Aquestes llenties es poden preparar amb comí o amb cúrcuma, ja que s'elabora de la mateixa manera. Com en altres receptes, el brou vegetal agafa el sabor característic de la espècia i forma un plat molt saborós amb les llenties. Si us sobra una mica de cúrcuma i us ve de gust menjar unes llenties abans que s'acabi el fred, tasteu aquesta recepta!
Llima farcida de tàrtar de vieires
El sabor àcid i cítric, però dolç, de la llima fa una combinació sorprenentment bona amb la picantor i l'amargura de la cúrcuma. Aquesta recepta és un bon exemple, a més que es poden afegir altres ingredients picants com el xili vermell. Us assegurem que el resultat és excel·lent i una gran novetat per al paladar.
Joc de salses Becky Lawton
La cúrcuma és un dels ingredients principals del curri, una de les salses més emblemàtiques de l'Índia. Per això, i perquè és boníssima, us donem una recepta per fer curri groc i curri verd, ja que amb una lleugera variació d'ingredients el sabor d'aquestes dues salses és molt diferent. Hi ha desenes de receptes amb curri, de manera que us animem a preparar-les amb el curri casolà que us proposem aquí.
Smoothie sunrise
Els smoothies són populars perquè són molt bons i perquè aprofiten ingredients amb moltíssimes propietats beneficioses per al nostre cos. La cúrcuma és un d'aquests condiments que semblen tresors nutricionals, de manera que es pot afegir sense problema a aquest smoothie. Per altra banda, porta taronja, pastanaga i maduixes. De veritat pots negar-te a beure't això?
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: