La fruita seca té una importància cabdal en la cuina catalana, i un exemple d'això és la picada, una de les salses essencials de la gastronomia catalana, que incorpora ametlles en la preparació i que es poden substituir per altres fruites seques, com les avellanes.
Alguns dels plats que us presentem a continuació inclouen una picada amb avellanes, però altres receptes les fan servir d'una altra manera. En tot cas, totes tenen una cosa en comú: són plats salats, bons i fàcils de fer!
Nyoquis de patates i idiazabal amb bolets i emulsió d'avellanes Becky Lawton
Que no us espanti l'emulsió del títol de la recepta. Aquest plat és una manera fantàstica de donar la benvinguda al clima tardorenc que, a poc a poc, arriba. Incorpora bolets, avellanes i els nyoquis, i l'idiazabal li dóna un toc de distinció que us deixarà bocabadats.
Coca d'escalivada amb pernil cuit i avellanes
Aquesta coca és la prova que es pot menjar un plat original i saludable sense dedicar gaire temps a cuinar. És perfecte per als mandrosos i les mandroses! Les avellanes, aquí, formen part de la salsa que rega les verdures escalivades.
Tofu a la graella amb macarrons de xiitake, crema d'avellanes i nyàmera Becky Lawton
L'energia que aporta la fruita seca la fa molt adequada per a tota mena de plats, com aquest tofu a la graella. És un plat d'alta cuina, però, si us hi fixeu, els ingredients no són tan estranys i l'elaboració no és gaire complicada.
Gall negre del Penedès amb crumble de fruits secs
Les avellanes ens poden ajudar a lligar una salsa, a donar gust a un plat o a aportar una textura diferent a les receptes. En aquesta proposta formen part d'un 'crumble' de fruita seca que acompanya una cuixa de gall negre del Penedès i li dóna un toc cruixent molt agradable al paladar.
Vedella amb bolets
Hi ha receptes que, com aquell qui diu, no necessiten presentació. Aquest plat de vedella amb bolets de les Cuineres de Sils és un exemple de com la picada catalana tradicional pot incorporar les avellanes. I queda tan bona que només us podem dir que ja tardeu a preparar-la!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: