Ningú com els tailandesos sap com combinar amb tanta habilitat desenes d'ingredients perquè un sol plat concentri amb equilibri cinc sabors: dolç, àcid, amarg, salat i picant. Aquest és un dels trets principals d'una cuina que Occident cada cop es mira amb més interès. Si encara no heu tastat mai un 'Pad Thai', una 'laksa' o un pastís d'arròs amb mango, us expliquem com podeu reproduir aquests plats a casa per poder 'kin kao', 'menjar' per als tailandesos, receptes tradicionals. Animeu-vos amb aquestes thai i viatgeu amb el paladar a Tailàndia!
'Kale xip thai' Becky Lawton
Aquest primer plat està elaborat a base de kale -col ploma per a nosaltres- una hortalissa verda i arrissada que marca tendència a tot el món. Als Estats Units fins i tot celebren el Dia Nacional del Kale a principis d'octubre! En aquesta recepta, combinareu la moda del kale amb sabors d'Orient per fer uns xips thai ben cruixents.
Pad Thai Becky Lawton
El Pad Thai és com l'escudella amb carn d'olla a Catalunya, un plat tradicional de tota la vida. No es pot marxar de Tailàndia sense tastar-los, pero no tothom pot viatjar fins allà. Amb aquesta recepta, podreu preparar un 'Pad Thai' a casa vostra com uns autèntics xefs tailandesos! Us hi animeu?
'Laksa' de carbassa amb cigrons cruixents Becky Lawton
És fàcil no haver sentit a parlar mai d'aquest plat, ja que no és habitual trobar-lo als restaurants orientals a Catalunya. 'Laksa' significa 'molts', amb referència a la gran quantitat d'ingredients que es necessiten per fer aquesta sopa... En aalen més de 20! El resultat és una sopa de fideus d'arròs molt condimentada i saborosa. Qui avisa no és traïdor...Pica una mica!
Ales de pollastre thai Becky Lawton
Aquesta recepta thai us enamorarà! Per fer-les només haureu salsar unes ales de pollastre amb un glacejat que concentra tots els sabors: dolç, amarg, salat, àcid i picant. Segur que triomfareu amb aquesta recepta, ja que agrada tant a petits com a grans!
Smoothie pinya thai
Teniu ganes d'un suc relaxant i digestiu? Aquest smoothie de pinya thai és molt recomanable per quan teniu la panxa inflada, retenció de líquids o restrenyiment. La pinya, la xia i el gingebre donen suport a aquestes funcions gràcies a les seves propietats. Ideal per a un berenar a la tarda!
Pastís d’arròs amb mango i crema de coco Becky Lawton
L'única manera que coneixeu de menjar arròs en unes postres és l'arròs amb llet? Doncs amplieu el vostre receptari amb aquest pastís d'arròs amb mango i crema de coco, una recepta tailandesa dolça aromatitzada amb cardamom. Us assegurem que no podreu parar de menjar-vos aquest pastisset!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: