CUINA.CAT
03/10/2019Amanida de fonoll i poma Becky Lawton
La poma i el fonoll són els protagonistes d'aquesta recepta. El fonoll dóna el seu característic sabor, amb un punt de picant, mentre que la poma vermella el contraresta amb la seva dolçor pròpia. I si, encara penseu que aquesta barreja de sabors no és suficient, sàpigueu que també s'amaneix amb una vinagreta elaborada a base de suc de llima i mostassa de Dijon. Qui ha dit que les fruites són només per a les postres?
Amanida de codonyat Becky Lawton
Una amanida molt dolça però que aprofita l'acidesa de la poma àcida per tal d'afegir diferents matisos de sabors al plat. Per altra banda, s'amaneix amb una vinagreta elaborada amb mostassa de Dijon, vinagre de sidra i una llimona, de manera que les fruites es troben a tota l'amanida. És una combinació de salat, amb el pernil ibèric, dolç, amb el codonyat, i àcid i cítric amb les fruites esmentades. Tota una extravagància de sabors deliciosa.
Bleda vermella, formatge feta i maduixes Becky Lawton
No es pot negar que les maduixes són la fruita dolça per excel·lència, que guarneix postres, ensucra plats i captiva paladars. En aquesta recepta s'uneixen els sabors dolços i salats per tal de crear una experiència diferent a l'habitual combinació de maduixes i formatge, ja que aquí s'exploten aquests dos gustos per descobrir-ne un de nou. Una experiència que serà recordada.
Amanida de figues i formatge de cabra
Potser no és una fruita tan dolça com la maduixa, però les figues segueixen sent una predilecció per als més llaminers. Una altra vegada ens trobem amb la simbiosi de formatge i fruita, cosa que ja hem vist a l'anterior recepta, ja que és una equació més que encertada. Per altra banda, aquí també destaquen el sabor de la vinagreta de nous, del ja conegut vinagre de Mòdena i l'amargor dels enciams.
Mangos
És ben conegut que els llagostins, encara que provinguin d'un àmbit tan salat com és el mar, queden molt bé amb quelcom dolç. Mentre que el mango aporta el seu sabor dolç i suau, el kiwi dóna més personalitat al plat gràcies a la seva característica acidesa. Juntament amb els llagostins salats, ens trobem davant d'un plat que uneix productes de mar i tresors de la terra en una combinació de sabors gairebé única.
Està més que provat que el formatge de cabra és un acompanyant perfecte per a tot tipus de fruites, i per això ara us portem la seva unió amb les nespres, encara que també s'aprofita el sabor d'altres hortalisses com la pastanaga o el tomàquet. Això sí, segons l'època de l'any, es recomana canviar de fruita, perquè, com hem dit, aquest tipus de formatge queda bé amb tot!
Una amanida ben estival! Amb la fruita més hidratant i famosa de l'estiu, la síndria, s'aconsegueix un sabor totalment nou si es combina amb les sardines. El peix es presenta salat juntament amb la dolçor del raïm i la frescor de la síndria, de manera que ens queda una amanida amb uns matisos de sabors ben diferenciats i, a més, és boníssima!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: