CUINA.CAT
07/06/2018Si la rutina diària us impedeix entretenir-vos a la cuina, us agrada fer-vos un homenatge dolç de tant en tant i opteu per elaborar receptes de baixa dificultat, aquests pastissos que us presentem us aniran d'allò més bé per tenir a mà unes bones postres casolanes per satisfer la vostra vessant més llaminera. Amb fruites, amb xocolata o de formatge, aquests pastissos que us expliquem a continuació són molt senzills de fer. Fins i tot podreu enredar als més petits de casa perquè us donin un cop de mà i passareu una estona divertida plegats a la cuina.
Púding fred de llimona Becky Lawton
Només quatre ingredients conformen aquesta recepta, us sorprendrà la facilitat i el resultat. Fem servir un motlle de púding, el tradicional allargat i profund, que anirem farcint amb capes de 'sobaos' i de la barreja de nata, suc de llimona i gelatina. Els 'sobaos' són un dels productes més populars de la gastronomia de Cantàbria, elaborats amb farina, ous, sucre, mantega i llevat, una mena de magdalenes de forma allargada.
Pastís de petitsuís Gemma Clofent
Aquest pastís és similar al de formatge, però en comptes de Philadelphia el preparem amb el famós formatge fresc, suau i cremós, en aquest cas el de gust a maduixa. El pastís té tres parts: una base feta amb galetes maria. La part central, feta amb petitsuís, nata, llet i gelatina, que deixarem que qualli dins la nevera, i, per culminar el pastís, untarem la capa superior amb melmelada de maduixa. Nyam!
Pastís de maduixes i mascarpone
Una altra recepta amb pocs ingredients, d'elaboració senzilla i amb un resultat saborós, fresc i agradable. El mètode habitual per elaborar aquest tipus de pastís consisteix a barrejar tots els ingredients en un cassó, per tal de fer una bona barreja de gustos i que aquests quedin ben integrats. Per tal que quedi quallat fa falta l'acció del fred, i per això introduirem el motlle dins la nevera, preferiblement el dia anterior.
Pastís de crema i préssec Gemma Clofent
El préssec és el protagonista d'aquesta recepta ràpida i senzilla; fem servir la melmelada que s'en fa i la seva preparació en almívar. La preparació d'aquesta recepta implica una bona optimització del temps, ja que aprofitarem el moment en què estem coent la pasta brisa per fer la crema. L'estona en què es refreda la dedicarem a tallar el préssec, que col·locarem al voltant del pastís per donar-hi vistositat i elegància. Us llepareu els dits!
Pastís de xocolata i avellanes Becky Lawton
S'ha de reconèixer que la xocolata i les avellanes fan molt bona parella, les postres que inclouen aquests dos ingredients tenen un caràcter especial que fan que agradin a tots els públics. L'elaboració és molt senzilla: barregeu les avellanes, la xocolata, la llet i un preparat de flam per tal que la mescla qualli. Prepareu la tradicional base de galetes i mantega, sobre la qual descansarà la preparació anterior, i finalment decoreu-ho al gust.
Pastís de Santiago Gemma Clofent
Aquesta és una versió del clàssic pastís de Santiago i fan falta només quatre ingredients: ous, farina d'ametlla, sucre i la pela de la llimona per donar aroma al pastís. Animeu als més petits de la casa per a què us ajudin a preparar aquest pastís tan saborós. Que vagi de gust!
Pastís de Ferrero Rocher Gemma Clofent
Menjar-se aquest pastís és com menjar-se aquests clàssics bombons a cullerades, tot un vici. La preparació és exageradament senzilla, ja que només fan falta tres ingredients, no fa falta donar-hi calor i no té base, tot i que també se n'hi pot posar. Si us han sobrat bombons d'algun regal o celebració els podeu fer servir per fer aquest pastís, siguin o no els de la marca comercial que us proposem.
Pastís de 'ricotta' amb melmelada de nabius Gemma Clofent
Aquest pastís us durà ben poc temps i sol necessiteu formatge ricotta, ous, llet, iogurt de llimona i melmelada de nabius. Té dues parts: la mescla de la ricotta amb la llet, els ous i el iogurt és la base i la melmelada de nabius escalfada és la cobertura. Boníssim!
Pastís de iogurt i llimona Gemma Clofent
Aquest pastís de iogurt és una recepta molt fàcil i ràpida de fer. Barregeu la gelatina de llimona amb els iogurts i la llet condensada. Aboqueu la mescla en un motlle i ja teniu llest un pastís deliciós.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: