CUINA.CAT
02/10/2018El cuscús està fet amb sèmola de blat i és un aliment molt consumit als països de la zona del Magrib, on és una de les fonts principals d'hidrats de carboni. En els últims anys, ha deixat de ser un plat desconegut per guanyar cada vegada més presència a la gastronomia occidental. Actualment se'n pot trobar a la majoria de supermercats, en estat precuit i assecat, apte per a un ús instantani. Bona part del seu èxit rau en el fet que se'l pot combinar amb molts tipus de carn, peix, verdura o fruita.
Cuscús de calamars i bròquil Becky Lawton
Us presentem un plat de fusió que segur que us sorprendrà i us encantarà. És preferible que el bròquil no quedi massa cuit, ja que d'aquesta manera mantindrà gairebé intactes les seves excepcionals propietats. I és que ens trobem davant un superaliment, amb un nivell de vitamina C més alt que la majoria de cítrics.
Tabule amb pèsols i broquetes de pollastre marinat / Cristina Rivarola Food Photos / Cristina Rivarola
Aquesta recepta és tan completa i nutritiva que la podeu considerar com a plat únic. A banda del cuscús, té verdures i llegums (pèsols, espàrrecs i ceba vermella) i carn blanca (pollastre). Marinem els pits de pollastre amb suc de taronja i anet, una planta de la família de les apiàcies.
Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton Becky Lawton
Aquesta és una recepta que requereix paciència, però el resultat val molt la pena. Heu de coure el garrí entre 8 i 10 hores a foc lent amb una pela de llimona i taronja i un manat de farigola, romaní i menta. Prepareu el cuscús i salteu breument la fruita. La papaia, per cert, és una de les fruites més riques en antioxidants.
Amanida dolça de cuscús
Per fer aquesta amanida dolça, utilitzem carbassa, carbassó, porro i pastanagues, però podeu posar-hi qualsevol verdura que tingueu per casa. Salteu les verdures, afegiu-hi sucre i aigua i deixeu-ho espessir. Si voleu un toc extra de dolçor, complementeu l'amanida amb unes nous garapinyades.
Papillota amb samfaina i cuscús / Becky Lawton
La papillota és una tècnica culinària que consisteix a cuinar el producte dins d'un envoltori resistent a la calor. Podeu fer servir paper d'alumini o paper sulfuritzat. La recepta és ben senzilla: feu uns paquets amb les verdures i el cuscús, i poseu-los al forn, prèviament escalfat a 180 ºC. Després de coure'ls, remateu-los amb unes fulles de menta, que hi aportaran frescor.
Cuscús, menta i dàtils / Becky Lawton Becky Lawton
Voleu una recepta saludable i ràpida de fer? No busqueu més! Els dàtils són una font important d'antioxidants, minerals i vitamines A, C i E. Ajuden a regular els nivells de colesterol a l'organisme i són altament energètics.
Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada Ada Parellada
I acabem amb una altra recepta equilibrada i que tindreu enllestida en pocs minuts. Afegiu-hi pollastre o algun altre tipus de carn i tindreu un plat únic!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: