CUINA.CAT
17/06/2019Cananes farcides
Les cananes, ben utilitzades a la cuina, són uns calamars ideals per farcir, tal com expliquem en aquesta recepta. S'omplen amb una barreja de carn picada, ceba, potes de les mateixes cananes i tomàquet, encara que, com passa amb aquests tipus de plats, es poden farcir de qualsevol cosa. Per tal que les cananes adoptin aquesta forma cilíndrica, cal coure-les en brou com indiquem a la recepta.
Canelons de peix
Continuant la línia d'aliments farcits, en aquesta ocasió omplim els canelons amb lluç, rap, llagostins, musclos i una escalunya. Un farcit completament mariner! Tot, s'acompanya amb una beixamel amb un toc particular, ja que està elaborada amb Tou dels Til·lers, un formatge català molt tou i de gust mantegós.
Caçó amb romesco
El caçó és un tipus de peix també conegut amb el nom de 'rap de pobre', ja que el seu sabor recorda lleugerament a aquest animal i, a més, és més econòmic. Si mai no l'heu tastat, us animem a preparar aquesta recepta acompanyada de la salsa més emblemàtica del territori català, de la qual milers de persones ens hem enamorat perquè millora tot tipus de plats.
Amanida de gambes
Una amanida senzilla que serveix perfectament com a àpat fresc i lleuger per als dies d'estiu. Combina tot tipus d'hortalisses del temps i s'amaneix amb una salsa que recorda al gust de la llima, ja que, com és ben conegut, el cítric combina de meravella amb el sabor de les gambes.
Tàrtar de salmó i alvocat amb tomàquet
El tàrtar sempre ha estat un plat refrescant, ja que es prepara amb aliments crus, però en aquest cas us portem una elecció d'ingredients encara més fresca. Per començar, l'element principal és el salmó fumat, i s'acompanya amb tomàquets i alvocat a daus. D'aquesta manera, s'aconsegueix un aperitiu ideal per a l'estiu, o com a entrant de qualsevol menú!
Fregitel·la de seitons i amanida d'alga wakame
Si l'alga wakame ha guanyat importància en el món de la cuina és, precisament, per la seva versatilitat, propietats i sabor. L'amanida de wakame deixa un regust ben mariner a la boca, cosa que es potencia amb els seitons fregits. A més, aquesta recepta s'allunya de l'estil occidental i es prepara amb sèsam torrat, vinagre d'arròs, salsa de soja i panko de pèsols.
Carbassons farcits de verdures i gambes
Els carbassons rodons són, per la seva forma, ideals per farcir de qualsevol cosa. En aquesta recepta elaborem una barreja de verdures i gambes per tal d'omplir l'hortalissa de diferents matisos. D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat amb molts nutrients essencials, ja que combina verdures i marisc, una gran font de proteïnes.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: