CUINA.CAT
04/02/2020Fregit, en suquet, a la planxa o en el típic fricandó, el rap és un d'aquests peixos que es poden cuinar de mil formes!
Suquet de rap i gambes Enrique Marco
El rap no pot faltar al tradicional suquet de peix català. En aquest plat tan antic, creat per tal d'aprofitar tot el peix que no es venia al mercat, fins i tot el cap del rap és un ingredient que s'afegeix a la cassola. El resultat és un àpat molt nutritiu que, com s'ha vist a la cuina dels pares, els avis i rebesavis, ha esdevingut un clàssic casolà.
Rap fregit amb pa amb tomàquet i raïm
La reinvenció és clau en la cuina. Un àpat tan senzill i conegut com és el pa amb tomàquet pot adquirir un matís diferent si s'hi afegeixen els ingredients correctes. El rap i el raïm formen una combinació de salat i dolç molt encertada, que esdevé sublim quan el tastem amb el pa torrat i el tomàquet.
Rap Costa Brava amb llagostins
La Costa Brava ofereix més que sol, platja i mar, i ho descobrireu si tasteu el peix i marisc d'aquestes aigües sumat a les hortalisses que dóna la terra. Es pot considerar que aquesta recepta és a mig camí entre aquests dos mons, ja que utilitza el rap i els llagostins com a elements sòlids, banyats en l'anomenada salsa Costa Brava, elaborada amb verdures de la zona.
Cocota de salmorejo i terrina de fetge de rap
El procés que ha de passar el fetge de rap en aquesta recepta és meticulós i llarg. Ha de maridar-se durant 4 h en llet i durant 8 h en una barreja de sucre i sal, abans de coure'l molt lentament durant 3 h més. No cal dir que aquesta és una recepta complicada, però, com passa amb el treball ben fet, el resultat és excel·lent.
Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs Ada Parellada
A vegades costa que els més menuts de la casa mengin aliments saludables com el peix. Ada Parellada, experta en aquest àmbit, ens proposa una recepta divertida i fàcil de menjar que facilitarà la temuda hora del dinar. Embolicar el rap amb làmines fines de bacó farà que els nens vulguin tastar aquesta novetat, i amb la salsa de patates violetes acabaran repetint!
Rap i cloïsses amb suquet d'espàrrecs verds
Hi ha preparacions que, tot i ser bones per si soles, si es banyen amb la salsa adequada milloren molt. Aquest n'és un exemple, ja que s'ha de fer un fumet de peix i triturar-lo juntament amb espàrrecs verds sofregits. D'aquesta manera, s'aconsegueix que l'essència de l'hortalissa envaeixi tot el plat, però es pot gaudir sense problemes dels sabors del rap i les cloïsses.
Fricandó de rap Enrique Marco
Sabem que la recepta tradicional de fricandó es prepara amb carn de vedella, però la base de la cuina es troba en la innovació i la reinvenció dels plats clàssics. Per això, us recomanem preparar aquest fricandó que respecta tots els ingredients excepte el bàsic, que és el rap. Un canvi que obre la porta a revisar les receptes que no canviem mai.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: