CUINA.CAT
08/08/2019Meló, síndria, préssec, cireres, albercocs, fruits del bosc... hi ha un munt de fruites durant els mesos d'estiu que, a més, són molt versàtils a la cuina! Ja no teniu excusa per no menjar fruita, que en aquesta època té uns preus assequibles al mercat. Proveu de fer-les servir en postres, que sempre queda bé acabar els àpats amb un punt de dolçor!
Maduixes macerades amb cremós de mascarpone
La combinació de maduixes i mascarpone és, simplement, sensacional. Per això la trobem a tot tipus de receptes, com aquesta. No obstant això, aquí volem destacar el procés que passen les fruites fins que arriben al plat, ja que s'han de macerar durant 2 h amb sucre i vinagre de xerès. Això no només potencia la seva dolçor, ja de per si forta, sinó que també li dóna nous matisos.
Saltat d'albercocs amb pebre i cruixent de cafè
Els albercocs tenen un sabor molt suau, de manera que a vegades es poden potenciar amb altres ingredients. Això és el que fem aquí, saltem la fruita amb una barreja de caramel i pebre negre, cosa que aporta uns sabors molt interessants al conjunt final. Per altra banda, també us indiquem com preparar un cruixent de cafè al qual podem donar la forma desitjada.
Milfulls de pasta brick amb mores i nabius
Un dels elements que ens porta l'estiu que, a més de ser perfecte per fer milers de postres, també ens aporta benficis a l'organisme, són els fruits del bosc. Aquest milfulls és un plat que aprofita alguns aquests elements de manera elegant, amb una petita torre en la qual s'alternen la nata muntada, la pasta brick, les móres i els nabius.
Flam de safrà amb cireres saltades Gemma Clofent
Petites perles de dolçor, les cireres protagonitzen un bon nombre de receptes de postres! En aquesta recepta acompanyem el flam amb les cireres saltades, ja que aquesta passada per la paella afegeix un nou matís a la fruita. S'incorporen al final, de manera que serveixen com a guarniment del plat i, amb el sabor del safrà, creen una sensació nova i cremosa al paladar.
Copeta de recuit
En aquesta ocasió, barrejem diversos elements per tal d'elaborar una mel de préssec, cosa que s'aconsegueix coent la fruita amb mel, aigua i licor. D'aquesta manera, es potencia la dolçor del préssec i s'afegeixen altres sabors que es deixen notar a la boca. També es pot acompanyar la copa amb una galeta cruixent, que aportarà una textura diferent al conjunt sencer.
Camionets de síndria amb gelat de vainilla Becky Lawton
Us presentem una manera original i divertida per tal que els més petits de la casa s'enamorin de la síndria. El muntatge de la fruita és molt senzill, ja que només s'ha de tallar i disposar perquè de que formin petits camions; el repte es troba en l'elaboració del gelat de vainilla. Com que els nens estan gaudint de les vacances, aprofiteu junts el temps lliure per preparar aquesta recepta!
Granissat de meló i menta Gemma Clofent
Busqueu refrescar-vos un dia de calor extrema? Doncs heu trobat la recepta ideal. El meló és una fruita molt hidratant, ja que té uns nivells molt elevats d'aigua. Per altra banda, el sabor característic de la menta sempre aporta una frescor addicional, que ens queda a la boca una bona estona. Gaudiu de la piscina i els raigs de sol menjant aquest granissat!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: