CUINA.CAT
04/04/2025Hi ha fruites que són tan versàtils que serveixen per a qualsevol plat: sigui dolç, salat o, fins i tot, en còctels. Us proposem 7 receptes amb fruites vermelles absolutament irresistibles. Nyam!
Financiers d’avellana amb fruits vermells Gemma Clofent
Petits tresors que es troben entre la magdalena i els minipastissos, es van crear per tal que els comensals no es taquessin les mans a l'hora de menjar-los. En aquesta recepta s'aprofita el sabor potent de les fruites vermelles per donar un sabor dolçament explosiu, cosa que es pot notar en el mateix moment de donar la primera mossegada a un 'financier'.
Bizcocho de chocolate blanco, arándanos y frambuesas Becky Lawton
Una de les millors combinacions que es poden fer a la cuina és la xocolata blanca amb els fruits vermells. Un exemple és aquest, amb nabius i gerds, que actuen com petites bombes de dolçor en el moment de tastar el pa de pessic. Per altra banda, es tracta d'uns ingredients amb els quals es pot cuinar fàcilment, ja que mantenen el sabor després de la cocció.
Crumble de gerds i roses Gemma Clofent
Aquest plat pot finalitzar un menú romàntic de manera original! El sabor predominant, com és obvi, és el dolç gràcies als gerds, a la rosa i el crumble ensucrat, però és interessant el canvi de textures que proposa. Tou amb els fruits del bosc, cruixent amb el crumble, cremós amb el gelat i, com a corona de les postres, fràgil gràcies al cristall d'aigua de roses.
Conill rostit amb fruites del bosc
La joia d'aquest plat és, sens dubte, la guarnició de grosella, aranyó, gerds i móra. El salat del conill es potencia i transforma gràcies a la dolçor gairebé àcida dels fruits del bosc, tot un canvi que revoluciona el plat sencer. Si busqueu una manera original de preparar els plats de sempre, incorporeu-hi elements dolços. Us proposem començar per aquesta recepta!
Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton
Un dels moments més extraordinaris de la cuina és quan s'innova en un plat tradicional de manera exitosa. Un bon exemple és aquesta recepta, unes postres molt catalanes guarnides amb el color i el sabor dels fruits vermells. La suavitat i cremositat de la crema catalana unida a la dolçor potent i explosiva dels gerds, groselles i nabius. Tota una experiència gastronòmica.
Pastís de flam i fruites del bosc Gemma Clofent
No podem deixar de banda en aquest rànquing les postres més tradicionals que, amb les fruites vermelles, es transformen en un plat típic. Us deixem una recepta senzilla, un pastís cremós amb un lleuger sabor a aquestes fruites silvestres. Per tal de fer més potent la dolçor dels nabius, maduixes i groselles, feu aquesta cobertura de gelatina. Només per als més llaminers!
Bloody Mary de fruites vermelles
Per als amants dels còctels dolços, aquesta és la vostra combinació! Ja és ben conegut que les infusions de fruites vermelles serveixen per donar un sabor potent a qualsevol tipus de recepta, de manera que un còctel no podia faltar a aquesta llista. A més, per afegir-hi un toc de luxe, us expliquem com fer gelatina de vodka, que quedarà com un còctel de pel·lícula.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: