CUINA.CAT
17/05/2019Esferes de mozzarella
Un petit aperitiu de sabor suau, però deliciós. Aquestes boletes no són només mozzarella, sinó una barreja d'aquest formatge amb sèrum de mozzarella i nata. Una vegada fet això, s'aboquen culleradetes de la preparació a una barreja d'Algin i aigua, cosa que li donarà un sabor diferent. D'aquesta manera, el formatge adquireix un nou matís marí que combina perfectament amb la suavitat del gust original de la mozzarella.
Amanida de tomàquet i mozzarella amb anxoves
Ja us ho avancem ara: la mozzarella i el tomàquet són una unió inseparable. El sabor suau del formatge amb la lleugera dolçor del fruit fa meravelles a qualsevol plat. En aquest cas, es busca donar un toc molt potent amb el gust tan salat de les anxoves, un contrapunt necessari i deliciós. Per altra banda, s'hi poden afegir herbes aromàtiques que donen lleugerament la seva pròpia essència al plat.
Pappardelle amb crema de mozzarella i tomàquets petits Becky Lawton
La mozzarella és un ingredient molt utilitzat a la cuina italiana, es troba a moltes receptes de pastes i pizzes. Amb aquesta recepta ho podeu descobrir, 'pappardelle' (un tipus de pasta allargada, plana i ample) amb mozzarella en forma de crema. Com us hem comentat abans, el formatge ve acompanyat de petits tomàquets per tornar a realitzar aquesta combinació insuperable que, amb la pasta, es transforma en un dels símbols d'Itàlia.
Creps de pernil i avellanes
Un altre company d'aventures de la mozzarella és el típic pernil dolç, ja que guarneix i dóna sabor a moltíssims plats senzills. Un exemple són aquestes creps farcides de pernil dolç, mozzarella i, per donar una textura diferent al plat, avellanes. Un plat simple, fàcil i ràpid de fer que utilitza elements molt bàsics de la cuina per aconseguir un resultat molt bo.
Amanida de pasta caprese Ada Parellada
Tornant a la deliciosa Itàlia, la mozzarella també es troba en amanides pròpies del país. L'amanida caprese és un dels plats més coneguts del territori, originari de l'illa de Capri, coneguda per la seva elaboració de la famosa 'mozzarella di buffala campana', un tipus de mozzarella feta amb llet de búfales d'aigua. Aquesta tradició pel formatge ha fet que alguns plats italians continguin la mozzarella com a element indispensable.
Figues Thinkstock
La versatilitat de la mozzarella fa que es pugui combinar amb ingredients tant salats com dolços, com és en aquesta amanida amb figues. El fruit fa que a l'amanida predomini el sabor dolç, que es recolza en el formatge mozzarella. Per altra banda, la recepta es fa amb un enciam a la romana o un enciam francès, encara que podeu ser creatius i escollir un enciam dolç o, fins i tot, un d'amarg.
El milfulls es compon de capes de llom, pernil salat picat i carbassó, o fins i tot s'hi poden afegir capes de patates laminades. La mozzarella és l'element que acaba de coronar el plat, es posen rodanxes del formatge en la capa superior abans de posar-ho tot al forn i, així, la mozzarella s'acaba gratinant a sobre del milfulls i dóna el seu sabor lleuger i suau a tot l'àpat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: