CUINA.CAT
22/02/2019Us quedareu desperts veient la cerimònia dels Oscars? Voleu veure una pel·lícula i acompanyar-ho amb un aperitiu de pel·lícula? Aquí teniu una sèrie de plats ideals per "anar picant" i en general molt fàcils d'elaborar. Per fer-ho encara més rodó, molts d'aquests ens fan venir a la memòria pel·lícules, escenes i personatges icònics de la història del cinema.
Carpaccio de xai
El xai, o anyell, ens remet inevitablement a Jodie Foster entrevistant el psicòpata Hannibal Lecter, interpretat per l'incommensurable Anthony Hopkins, que va guanyar un Oscar merescudíssim per la seva interpretació a 'El silenci dels anyells' (1991). Per sort, el plat que us proposem és molt menys inquietant (ben al contrari!) i combina amb tota mena de pel·lícules.
Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan / Becky Lawton
Aquesta sopa freda us aportarà tota l'energia necessària per afrontar en condicions la cerimònia dels Oscars o una pel·lícula llarga. El plàtan és ric en potassi, magnesi i fòsfor; la col conté molta vitamina C i intervé en la producció d'anticossos, i el tomàquet és una font destacada d'antioxidants. Com veieu, aquest plat ho té tot per fer-vos estar en forma!
Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi Becky Lawton
Hi ha qui diu que el Bloody Mary, aquest còctel fet amb vodka, suc de tomàquet, suc de llimona, Tabasco i salsa Perrins, va ser creat l'any 1920 en un bar parisenc en homenatge a l'actriu Mary Pickford, una de les figures més destacades del cinema mut. En aquest cas en fem una gelatina que ens servirà de maridatge perfecte per al tataki de tonyina.
Flors de foie-gras con compota de piñones
No se'ns acut cap referència cinematogràfica clara amb el foie gras, però creiem sincerament que no li cal. Es tracta d'un dels aliments més venerats pels gormands, i amb raó. Aquest aperitiu, endolcit pel sucre, la poma i les fruites vermelles, us farà més amena qualsevol cerimònia de premis cinematogràfics que s'allargui fins a altes hores de la matinada.
Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar
A l'escena més famosa (i pertorbadora) de la pel·lícula 'La llegenda de l'indomable' (1967), Paul Newman s'atreveix a menjar 50 ous seguits. No cal dir que no ho intenteu a casa (el pobre Newman acaba exhaust), però sí que us convidem a tastar aquesta autèntica delícia, que, a més, és molt senzilla d'elaborar. Només us calen ous de guatlla, caviar, sal i pebre.
'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent Gemma Clofent
Un dels plaers preferits de la singularíssima Amélie és trencar amb una cullera la capa de sucre cremat de la crème brûlée. Nosaltres el compartim, però encara ens agrada més degustar aquestes postres de dolçor incomparable. La Gemma Clofent hi aporta el seu toc personal afegint-hi moniato i mandarina.
Còctel Brad Goocher
Els còctels han estat històricament molt presents al cinema. L'incombustible James Bond és un fanàtic del Martini amb vodka ("Mesclat, no agitat"), Marilyn Monroe es preparava un Manhattan al tren de camí a Florida a la pel·lícula 'Some Like it Hot', el French 75 va esdevenir altament popular gràcies a 'Casablanca'... "Com es diu Banana Daiquiri en espanyol?", li pregunta Fredo a Michael Corleone en una mítica escena d''El Padrí II'. El còctel que us proposem, elaborat amb rom anyenc, suc de llimona, xarop de gingebre i mel, també mereixeria, com a mínim, una escena de pel·lícula.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: