CUINA.CAT
17/07/2020Deixem els guisats i les sopes calentes per a més endavant. Ara fa calor i el que toca és abraçar les amanides, els granissats, els carpaccios, les sopes fredes... És el moment de dir un "sí, ho vull" com una catedral a aquestes receptes refrescants!
Granissat de síndria amb maduixots
Comencem pel final, és a dir, per les postres, i ho fem amb una síndria amb granissat de porto que ens proposa Gemma Clofent. La gran dificultat (si se'n pot dir així) de la recepta és fer el granissat, però si llegiu els passos veureu que és facilíssim i que, en realitat, el més complicat serà que les boles de síndria us quedin tan bé com a la Gemma.
Gaspatxo de síndria
Que no us estranyi que la síndria torni a ser la protagonista d'una d'aquestes receptes. Al cap i a la fi, és una de les fruites més refrescants que hi ha i ens encanta! Aquí la fem servir per donar un toc diferent a un gaspatxo tradicional. Feu la prova i ja no tindreu ganes de tastar-lo de cap altra manera!
Carpaccio de bacallà
Si us agraden els carpaccios i us encanta el bacallà, ja podeu començar a esmolar el ganivet, perquè aquesta recepta arriba per enamorar-vos. És un plat fred que gairebé podria ser una versió moderna de l'esqueixada de bacallà, un plat molt nostrat que també heu de tenir al receptari d'estiu i que alguns s'han atrevit a anomenar "el sushi català".
Gelat de cafè Gemma Clofent
Per què us heu de conformar amb el cafè amb gel de tota la vida si podeu preparar i menjar-vos un gelat de cafè? En realitat no és que porti gaire cafè, només dues cullerades, i potser després us n'haureu de prendre un per mantenir els ulls oberts, però us prometem que aquest gelat és boníssim i l'heu de tastar tant sí com no!
Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta
Us heu cansat de fer les amanides sempre de la mateixa manera? Doncs aquí en teniu una de diferent, que barreja fruita, hortalisses i una vinagreta àcida que li queda molt bé. A més, us permetrà tastar els préssecs a la planxa i veureu que la fruita també es pot coure i que queda espectacularment bona.
Amanida de ruca, meló i pernil d'ànec
Heu obert un meló i us heu endut un disgust en veure que no era gens dolç? Doncs cap problema! Només cal que el talleu a trossos i l'afegiu en una amanida com aquesta, amb una mica de ruca i pernil d'ànec. És com fer un meló amb pernil supervitaminat i molt més complet.
Sopa freda de síndria i meló amb iogurt
Acabem aquest receptari tan refrescant amb una proposta d'Ada Parellada: una sopa freda que barreja tres fruites estiuenques (meló, síndria i prunes) amb el punt àcid del iogurt. Unes postres que s'assemblen a un primer plat i que posaran el punt final a l'àpat deixant el llistó ben alt i, a vosaltres, us deixaran ben refrescats, que, al cap i a la fi, aquest és l'objectiu de les propostes que us hem fet.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: