CUINA.CAT
18/02/2019A Occident coneixem com a curri les diverses mescles d'espècies procedents de la gastronomia índia o del sud-est asiàtic. Per tant, no parlem d'un plat, sinó d'un concepte que compta amb un nombre de versions gairebé infinit. En podem trobar en forma de pols o de pasta, pot ser extremament picant o tenir un regust dolç. Tot dependrà dels ingredients que s'utilitzin per elaborar-lo. La cúrcuma, el coriandre, el comí i algun tipus de xili acostumen a ser-hi presents. A partir d'aquí, cada regió té la seva manera de fer-lo... I dins de cada regió hi ha milers de variants!
Ànec amb curri vermell Becky Lawton
En aquesta recepta us expliquem com preparar el curri vermell, o almenys una de les seves versions. La llista d'ingredients és extensa i no tots són fàcils de trobar, però el resultat és senzillament espectacular. Volem destacar el xili Lombok (una varietat més suau que d'altres), la galanga (un tipus de gingebre de la regió de Siam), la llima kaffir (de pell rugosa i sabor floral) i la pasta de gambes tailandesa.
Sopa de carxofa amb curri Anna Garcia Frigola
Només hi afegirem una cullerada de curri en pols, però serà suficient per fixar la personalitat del plat. Aprofiteu que s'acaba la temporada de carxofes per elaborar aquesta sopa saludable i de sabor exuberant!
Llagostins amb curri vermell
Si us voleu allunyar del receptari de llagostins més convencional (amb all i julivert, amb salsa d'ametlles, amb cava...), heu de provar de fer aquest plat! A banda de verdures i arròs, hi posem pinya, sèsam torrat, coriandre, curri vermell i llet de coco. No confongueu la llet de coco, que s'obté triturant-ne la polpa i coent-la, amb l'aigua de coco, que és el líquid que hi ha a la cavitat d'aquest fruit.
'Kale xip thai'
La col kale, amb què prepararem aquestes xips, és un dels aliments de moda gràcies al seu alt contingut en vitamines A, C i K, en betacarotè, ferro i calci. Aquí la sotmetrem a un procés de deshidratació. Si no disposeu d'un deshidratador d'aliments, podeu posar-la al forn en mode ventilador.
Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco
Aquesta sopa freda de pèsols conté curri verd, que s'elabora, entre d'altres ingredients, amb xilis verds i alfàbrega tailandesa, una varietat amb un sabor que ens recorda a l'anís i a la regalèssia. El millor, però, serà que el compreu ja fet en alguna botiga especialitzada. El coco i la citronella aportaran una personalitat dolça i refrescant al plat. Recordeu, a més, que ja ha començat la temporada de pèsols!
Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri
Farem aquests raviolis amb pasta wonton i els farcirem amb verdures (pebrot, pastanaga, porro, ceba...), gambes i rap, de manera que ens quedarà un plat molt complet. Per fer l'oli de curri, caldrà que infusionem el curri amb l'oli i una mica de sal. Això donarà caràcter i un toc exòtic al resultat final.
Cuscús, menta i dàtils / Becky Lawton Becky Lawton
Aquest primer plat lleuger i refrescant és ideal per l'època primaveral, quan comença a fer calor. Els dàtils són molt energètics i contenen força fibra, mentre que la menta és digestiva, va bé per al mal de cap i millora la circulació de la sang.
Carquinyolis de cacauet i curri Gemma Clofent
Qui ha dit que el curri no es pot fer servir per elaborar unes postres tan nostrades com els carquinyolis? En aquesta ocasió, farem servir curri de Madràs, originari del sud de l'Índia. Com passa amb tots els curris, es pot fer de moltes maneres, però alguns dels ingredients comuns són el gingebre, la regalèssia, la llet de coco i la pasta de tamarinde, que li dona un regust àcid.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: