CUINA.CAT
10/06/2024Aquest peix blau, ric en omega-3 i combatent efectiu del colesterol, és un dels més importants de la Mediterrània. Molt apreciat des de l'antiguitat, actualment segueix estant de moda. I és que en podem fer receptes d'allò més bones!
Empedrat amb sardines Miquel Àngel Roque
Comencem amb un clàssic versionat. En comptes de fer l'empedrat amb bacallà esqueixat, hi posarem sardines. És un primer plat, però el podeu considerar perfectament com a plat únic.
Patates mini farcides de paté de sardina
És una recepta ideal per fer-la amb nens. I a sobre és ben bona! Per fer el paté només us calen una llauna de sardines, dos rovells d'ou dur i formatge d'untar.
Coca de forner amb verdures i sardines
La sardina és un ingredient molt utilitzat en coques de forner. En aquest cas, haureu de deixar-les macerar durant 4 hores amb sal grisa, oli d'oliva i unes gotes de xerès. Si us ve gent a berenar o sopar a casa, amb aquesta recepta segur que els seduireu!
Sardines marinades amb puré de cigrons i pipes de carbassa
Més enllà d'escatar i filetejar les sardines, aquesta recepta no té cap secret. I la combinació final de sabors i textures és excepcional! Per marinar les sardines, submergiu-les durant 2 hores en aigua, vinagre de poma i sal.
Amanida de sardines de la costa amb raïm
La sardina també és un ingredient ideal per posar en amanides, tant per la mida com pel sabor. La combinació de raïm i sardina generarà, de ben segur, adhesions aferrissades.
Sardines a la planxa / Becky Lawton
Una de les maneres més populars d'elaborar les sardines és a la planxa. Aquí les complementem amb unes "migas" de farina, raves, pebrots verds, olives i una mica de cansalada.
Sardines amb escalivada / Enrique Marco Enrique Marco
Si als nens els costa menjar sardines (o a vosaltres), sempre podeu fer-les arrebossades. Acompanyeu-les amb escalivada i tindreu un plat ben complet!
Sardines marinades amb tres sabors / Becky Lawton
Marineu les sardines amb vinagre d'arròs, prepareu un llit d'alvocat i acabeu-ho amb maduixes i pètals de violeta. Amb aquesta recepta, gaudireu el triple!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: