CUINA.CAT
07/05/2019Sopa de farigola
La sopa de farigola és un dels plats més senzills que existeixen, ja que només es tracta de brou de pollastre infusionat amb aquesta planta. El resultat és molt simple, tant, que és un dels àpats que millor representen l'orde de Sant Benet, una branca religiosa en la qual la senzillesa ha estat un pilar determinant. Això sí, la sopa té un gust de pollastre amb una essència de farigola que no deixarà indiferent a ningú.
Seguint la línia de la recepta anterior, aquest plat es caracteritza per l'ús del romaní en forma de brou, una altra vegada, de pollastre infusionat amb la planta. Aquesta espècia sempre ha anat de la mà amb productes del mar, una fusió de sabors indubtablement deliciosa, així que, com no pot ser d'una altra manera, en aquest plat es combina el romaní amb la carn del bou de mar. Una unió de gustos típica, però indispensable a la cuina.
Arròs amb camagrocs i farigola Becky Lawton
La farigola torna a ser un element per infusionar en la recepta, concretament, per passar el seu sabor als bolets que coronen aquest plat. Si ja coneixem el sabor característic dels camagrocs, imagineu com es potencia i canvia lleugerament el sabor amb la unió de la farigola que, juntament amb l'arròs cuit amb el brou mediterrani, forma un plat que exemplifica el poder que tenen els productes d'aquesta terra.
Tallata de bou amb romaní
Com és evident, les espècies serveixen més que per brous i infusions. Poden desvelar un món de sabors en un mateix plat, possibilitats pràcticament infinites. Un exemple és aquesta tallata de bou, condimentada amb romaní, pebre verd i salsa Perrins per tal de donar un nou regust a la carn, un regust excel·lent. Per tal que l'espècia desprengui la seva essència, cal posar la carn al forn amb unes branques de romaní. La calor farà que el plat tingui un balanç de sabors perfecte.
Flam de formatge amb pebre i romaní Becky Lawton
Decoratiu i sabrós, una altra vegada, una espècia que actua de dues maneres diferents en un mateix plat. Les fulles de romaní, quan arriben a la boca, ocasionen una petita explosió de sabors juntament amb la frescor del formatge i la dolçor de la mel, un sabor més atrevit per a unes postres que sorprendran, i encantaran, els comensals. Per altra banda, és innegable que la presentació del flam guarnit amb romaní i pebre és senzillament perfecta.
Taronges amb gelat de farigola
Una combinació de textures amb el sabor predominant de la taronja, envoltada de dolçor i el característic sabor de la farigola. Líquid, cruixent, esponjós i gelat, tots els elements d'aquestes postres s'uneixen per tal d'oferir una experiència molt diferent. El gelat de farigola corona tot un regne de taronja i dóna un toc diferent i necessari al plat; deixa un regust fresc que, amb l'acidesa de la fruita, enamora els comensals.
'Mocktail' d'alvocat i farigola
La farigola adopta un paper decoratiu en aquesta beguda, però imprescindible en la presentació d'un bon còctel, o mocktail en aquest cas. L'espècia es troba barrejada amb el sucre en la vora dels gots, de manera que no es troba a la barreja d'ingredients de dins. No obstant això, en el moment de beure el mocktail, es pot assaborir la farigola ensucrada en el primer glop de la beguda, cosa que el transforma en el millor glop, i es pot repetir fins acabar la vora guarnida del got.
Còctel Lanark Lemonade
Un còctel elegant que utilitza el romaní d'una manera diferent, en forma de xarop. Aquest toc d'espècia s'ajunta amb la potència del vinagre de gingebre, l'acidesa del suc de llimona i el Drambuie, una barreja molt senzilla de fer amb una coctelera que, amb el guarniment de la pela de llimona i la branca de romaní, es transforma en una beguda amb classe i 'glamour'.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: