Amb les olives passa una mica com amb la truita de patates (ceba, sí o no?), el vi (blanc o negre) o el formatge (de cabra, de vaca o d'ovella), ja que podem escollir entre dues grans varietats, verdes i negres, cadascuna de les quals aporta uns matisos diferents a les receptes. En aquest receptari hem optat per les olives negres.
Olivada amb bastons Becky Lawton
Seria gairebé un crim començar aquest receptari sense fer referència a l'olivada, una pasta d'olives amanida amb all, oli —d'oliva, és clar!— aromatitzada amb herbes, que es pot menjar sola, com en aquest cas, o fer servir per untar pa o lligar salses.
Esqueixada de bacalao con ajo y olivas negras
Aquesta versió de l'esqueixada de bacallà és una mica més elaborada que la tradicional, però us assegurem que el resultat és boníssim, sobretot per l'aroma que li aporta l'all. Les olives no hi falten i en aquest cas les posarem picades.
Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives Becky Lawton
Els plats de pasta també són grans candidats a posar-hi olives. Hi ha la versió clàssica, a la putanesca, però també podem afegir-les en preparacions més senzilles -però boníssimes- com aquest plat de tallarines amb tomàquets rostits.
Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres
Aquesta amanida és original per diversos motius: incorpora mango, una fruita gens habitual en aquesta mena de preparacions, i el contrast dolç de la fruita i l'amarg de les olives negres li dóna un caràcter únic. Tasteu-la i veureu com n'és, d'irresistible!
Empedrat amb sardines Miquel Àngel Roque
Una altra recepta clàssica que inclou olives entre els ingredients és l'empedrat, però aquesta recepta de Miquel Àngel Roque és una mica especial, ja que ha substituït el bacallà per sardines. El resultat us encantarà!
Amanida mediterrània fresca i crocant Becky Lawton
El títol d'aquesta recepta no deixa cap marge per a la sorpresa: és una amanida, amb ingredients mediterranis frescos i amb un toc crocant. Les olives negres, en aquest cas, són originàries de Grècia: de Kalamata, concretament.
Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre Enrique Marco
En aquesta ocasió us presentem una recepta tradicional de les Terres de l'Ebre versionada pel restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs i que va formar part de l'edició 2017 del concurs del Plat Favorit dels Catalans.
Esqueixada de bacallà
Acabem amb una altra esqueixada de bacallà. Aquesta versió és de l'Ada Parellada i ha decidit donar-li un toc original incorporant-hi una fruita que no forma part de la recepta canònica: poma. Les olives no hi falten, és clar!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: