CUINA.CAT
18/02/2019Caneló de poma caramel·litzada amb 'foie'
El sèsam no és un ingredient qualsevol, pot formar part d'un plat de luxe! Us posem aquest exemple de caneló de poma caramel·litzada amb foie, una 'delicatessen' en què el sèsam hi participa. Si voleu sorprendre els convidats o la família, feu una bona presentació i 'bon appétit'!
Trena de pasta de full amb cabell d'àngel Gemma Clofent
És molt freqüent trobar el sèsam als menjars dolços, com en aquestes postres, una deliciosa trena amb cabell d'àngel. És molt fàcil de fer, si es compara amb la dificultat que suposa fer altres tipus de coques, de manera que és un menjar amb el qual es pot sortir del pas i quedar molt bé amb tothom.
Rotllet de truita amb espinacs tendres i salmó
Aquest és un plat pensat perquè els més petits en puguin gaudir sense queixar-se. Els nens no menjaran només sèsam, que com a llavor aporta beneficis per al creixement, sinó que també menjaran peix i espinacs, molt saludables per a l'organisme.
Llagostins arrebossats amb mel i sèsam Ada Parellada
En aquest plat, el sèsam forma part de l'arrebossat del llagostí: per una banda, canvia una mica la textura al llagostí, i, per l'altra, ajuda a la presentació del plat. A més, us proposem fer una amanida amb una vinagreta de xocolata molt original. Tasteu-la!
Pollastre al wok amb germinats de soja Ada Parellada
El sèsam es fa servir en diverses cultures des de fa dècades, com per exemple la cultura xinesa. Si busqueu fer un plat més exòtic i atrevit, us proposem aquest wok amb germinats de soja. Us en llepareu els dits (o els palets xinesos, com vulgueu), quedareu com cuiners professionals!
Galetes cruixents de sèsam
El sèsam és perfecte per donar una textura cruixent als plats, com en aquestes galetes amb formatge cremós, ideals per a l'aperitiu. La tècnica que expliquem deixa llibertat a la imaginació, de manera que es poden fer aquestes galetes salades o dolces, amb els ingredients que vulgueu.
Coca de vidre amb sèsam
Les coques són unes postres que sempre vénen de gust, i encara més si les cuinem de maneres originals. En aquest cas, fem servir les tortilles mexicanes de blat que, amb sucre, oli, sèsam i fruita seca, queden boníssimes com a postres. A més, és molt fàcil i ràpida de fer, us sorprendreu!
Pollastre amb mel i sèsam
Per acabar, us recomanem cuinar aquesta combinació de dolç i salat: pollastre amb mel i sèsam. La salsa a base de mel, sèsam, quètxup i salsa de soja és deliciosa, una gran acompanyant del pollastre. Si voleu tastar un plat diferent i bo, us recomanem aquest perquè us encantarà!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: