Si us agrada passar el migdia del cap de setmana asseguts en una terrassa, amb els amics o amb la família, menjant un aperitiu amb olives, patates, escopinyes i un bon got de vermut, aquestes receptes que us presentem a continuació us encantaran. Perquè, com el vi, el vermut també és un gran ingredient per fer servir a la cuina, ja que aporta unes aromes úniques al plats.
La tapa variada amb vermut d'Ulldecona
El xef Juanjo Roda ha convertit tots els ingredients de l'aperitiu clàssic en un plat original i deliciós. I el millor de tot és que no és difícil de preparar. Hi ha tot l'imprescindible: musclos, escopinyes, navalles, olives... i vermut negre d'Ulldecona!
Crema de cloïsses amb vermut
Els plats mariners combinen molt bé amb els licors, i, en aquest cas, Xavier Mestres ha aromatitzat una crema de cloïsses clàssica amb vermut blanc sec. Tasteu-lo i notareu la diferència!
Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida Mariona Villavieja
Us podem garantir que aquest plat serà tot un èxit, ja que va ser el guanyador de l'edició del 2017 del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans. Elaborat per Susanna Aragón, del Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, les prunes amb vermut Tarrida li donen el toc definitiu!
Magret d'ànec amb agredolç de fruits vermells
El magret d'ànec és una recepta clàssica que s'acostuma a acompanyar amb poma, ja que el contrast dolç li queda molt bé. En aquest cas, a més, li donem un toc àcid de fruits vermells i fem servir un vermut negre amb gerds i porto per a la salsa. Impressionant!
Galets d'espelta amb fesols, fredolics i escamarlans
Aquesta recepta és ideal si voleu servir la sopa de galets amb un toc diferent. D'una banda, els galets d'espelta tenen l'avantatge que són més fàcils de digerir, ja que tenen menys gluten, i, de l'altra, la barreja de bolets i marisc li queda d'allò més bé. Si hi afegim el raig de vermut blanc sec que incorporem al brou, el resultat us deixarà amb la boca oberta!
Filet farcit de 'foie' Becky Lawton
Diuen que el millor acompanyant de la carn és un bon vi negre. No serem nosaltres qui ho posi en dubte, però us convidem a provar de fer aquesta recepta, amb una salsa de vermut vermell que us deixarà bocabadats. Un plat de luxe per a qualsevol celebració!
Niu d'ànec Becky Lawton
Per fer aquesta recepta necessitareu temps i una mica de tècnica, però us assegurem que el resultat val la pena. Amb una barreja de foie, patates i trompetes de la mort que simulen un niu amb el seu ou, el vermut el posem a la ganache de foie.
Còctel Healthy Mornings
I acabem amb un còctel que, si fem cas al títol, ens promet un matí saludable. No us recomanem que us el beveu a primera hora, però sí que és una bona opció per a l'hora del vermut. Precisament, el vermut Lustau Blanc n'és un dels ingredients.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: