CUINA.CAT
29/12/2022Dur, tou, de xocolata, amb fruita seca, de taronja o, fins i tot, de Suchard. El torró és el tradicional amic de les postres nadalenques, present a botigues i supermercats quan s'acaba l'any. Normalment el prenem sol, acompanyant el cafè, com si fos un bombó. Però el torró també es pot utilitzar per cuinar una infinitat de receptes, majoritàriament postres, així que repassem un recull de bons plats fets amb torró.
Cassoletes de torró i fruita
Unes cassoletes farcides de crema de torró i fruites en unes postres delicioses i molt especials per a les dates que s'aproximen. Senzilles i perfectes en els grans àpats de Nadal.
'Mousse' de torró amb gelat de llet merengada
Aquesta recepta és una mica més elaborada i complicada, ja que requereix temps al forn i a la nevera, però els resultats bé ho compensen. Una 'mousse' elaborada amb torró de Xixona i nata, acompanyada d'una crema de llimona i un caneló fet amb llimona, sucre i mantega al forn.
Sopa de torró i iogurt amb broqueta de fruita Gemma Clofent
I aquesta és una recepta perquè us prengueu el torró com si fos una salsa. Genial per sucar-hi fruita com la maduixa, la pinya o el plàtan. Barrejat amb una mica de xocolata desfeta és molt millor.
Pannacotta de torró Gemma Clofent
Unes postres tradicionals italianes adaptades a l'època i cuinades amb nata, llet i torró. Es cou el sucre amb la gelatina i, posteriorment, s'hi afegeixen la resta d'ingredients abans de triturar-ho i repartir-ho en uns motlles que més tard es deixen refredar a la nevera per finalitzar una recepta dolça, tendra i fàcil de fer.
'Coulant' de xocolata i torró Gemma Clofent
I la recepta més espectacular i explosiva és aquest 'coulant' farcit de torró, en lloc de xocolata. Contrasta sabors, és ben dolç i són unes postres brutals que heu de tastar sí o sí. No us en penedireu; és una de les millors receptes del CUINA.
Flam de torró de Xixona Gemma Clofent
Unes altres postres que també es poden elaborar amb torró és un flam tradicional. Simplement, cal afegir torró a la típica barreja d'ous, llet i sucre, i així obtindreu un sabor més en el vostre magnífic flam.
Tiramisú de torró Gemma Clofent
Una variant de la recepta del tiramisú ‒que, de fet, són unes altres postres italianes com la pannacotta‒ és aquest genial tiramisú de torró, senzill de preparar, si bé requereix temps. Però, per als àpats més singulars com el cap de setmana o les reunions de Nadal, és una opció deliciosa per a unes postres.
Neules farcides de 'mousse' de torró Gemma Clofent
I acabem amb unes neules farcides de 'mousse' de torró. Perquè no direm que no, a millorar-les amb una mica de torró del tou. Recepta també fàcil de muntar, i actualització total d'unes postres ben nadalenques.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: